Tina Maze znova buri duhove. Tokrat ne rezultatsko. Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da najboljša slovenska športnica vseh časov zahteva 90 tisoč evrov, da v njihovih oblačilih nastopi na Zlati lisici, kjer naj bi se čez dobre tri tedne zadnjič v karieri podala na tekmovalne strmine. »V reprezentančnem dresu bo nastopila, v kolikor bo vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva in bi na tak način pridobila 90 tisoč evrov. V nasprotnem primeru namerava nastopiti v svojih oblačilih in dresu, na katerem so njeni sponzorji,« so včeraj sporočili korespondenčni sklep iz Smučarske zveze Slovenije.

SZS: Pogoji enaki za vse tekmovalce

»Panoga za alpsko smučanje v tej sezoni pospešeno dela v smeri finančne sanacije in uspešno pridobiva nove sponzorje. Tako članom reprezentance, ki dosegajo kriterije, ni več treba plačevati samoprispevka. Izjemni rezultati tekmovalk in tekmovalcev v alpskem smučanju so dokaz, da gresta energija in delo v pravo smer. Uporaba drugih sponzorjev na tekmovalnem dresu bi pomenila neposredno kršitev obveznosti do sponzorjev in bi lahko resno ogrozila sodelovanje in posledično delovanje panoge. V kolikor bi ustregli tovrstnim zahtevam, bi ogrozili finančno stabilnost panoge, predvsem pa prihajajočim generacijam poslali napačno sporočilo,« so nadaljevali v sporočilu SZS ter sklenili: »Za namen sklenitve dogovora, da bo tekmovalka lahko nastopila za reprezentanco, morajo biti izpolnjeni pogoji, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce. Tekmovalka mora imeti urejeno članstvo v matičnem klubu, mora imeti status aktivne tekmovalke ter podpisano pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije, v kateri so opredeljene medsebojne obveznosti in dolžnosti.«

Bombastično sporočilo je včeraj presenetilo Andreo Massija. Vodja ekipe Tine Maze je odgovoril, da gre v nekaterih navedbah smučarske zveze za laži. »Naj najprej povem, da Tina Maze ni postavila niti enega pogoja za nastop na Zlati lisici. Smučarska zveza njeno ime uporablja neupravičeno!« trdi Andrea Massi. »S Smučarsko zvezo Slovenije sem komuniciral samo jaz, s svojim imenom in priimkom. Poslal sem elektronsko sporočilo Jožku Križanu, v njem pa naj bi šlo za zaupne podatke. Zelo sem razočaran, da so prišli v javnost,« je nadaljeval Massi.

Massi: Znašel sem se v zelo nerodnem položaju

»Kaj sem zahteval? Ničesar! V pismu sem napisal predloge, na kakšen način bi lahko sodelovali, šlo pa naj bi za kompenzacijske stroške. Torej sem se za Tino pogajal, kot sem se vso njeno kariero. Napisal sem znesek, ki ni znašal toliko, kot trdijo na smučarski zvezi. Tam so namreč znesek pomnožili z vsemi zlatimi sponzorji in prišli do 90 tisočih evrov,« odgovarja Massi. »Znašel sem se v zelo nerodnem položaju, saj pogodbeno sodelujem s smučarsko zvezo. Menim, da se v zvezi ne zavedajo dobro, kakšno škodo so naredili dragulju slovenskega športa. Novica je zakrožila po vsem svetu in je bombastična.«

Massi pričakuje, da se bo danes Smučarska zveza Slovenije v nekaj stavkih opravičila za »laži in nepopravljivo škodo, ki jo je povzročila Tini Maze«. Pravi, da v tem primeru ne bi tožil SZS.

Tina Maze: Godi se mi krivica

»Soočam se z veliko krivico. Zelo mi je težko, ker mi ni vseeno, kaj si o meni mislijo ljudje. Godi se mi velika škoda in mi je zelo žal, da mora to spremljati slovenska javnost. Znova se v javnosti dogajajo stvari, za katere smo upali, da so se končale,« je prek slovenske nacionalne televizije iz Val Gardene sporočila Tina Maze.