Mariborčan se je na progo podal s startno številko štiri, svojo nalogo pa opravil zelo solidno, saj je do tedaj vodilnega Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja prehitel za več kot sekundo. Čeprav je vodstvo izgubil že po nastopu naslednjega tekmovalca Aksla Lunda Svindala (norveški veteran je vodstvo prevzel za 28 stotink) pa sta bila od njega v nadaljevanju hitrejša zgolj še Italijan Dominik Paris, ki je končal kot tretji, in zmagovalec Jansrud.

Najboljši slovenski predstavnik v moški konkurenci v minuli sezoni je tekmo končal na petem mestu, stopničke pa je zgrešil za vsega štiri stotinke. Naslednji Slovenec na štartu je bil Klemen Kosi s številko 38, ki pa se v Val d'Iseru ni izkazal. Smučal je brez večjih napak, a občutno prepočasi in v cilj prišel kot 33.

Martin Čater je v cilj prismučal kot 29. in bo osvojil dve točki za svetovni pokal, kot zadnji Slovenec se je na progo Oreiller-Killy podal Rok Perko s številko 60. Perko je že v zgornjem delu smučal počasi, v srednjem sicer nekaj pridobil, v spodnjem pa si je spet nabral visok zaostanek in končal na robu petdeseterice.

Odlična uvrstitev Klineta in točke za Čatra so vzpodbuden uvod v sezono za slovenske tekmovalce v hitrih disciplinah. Jutri bo v Val d'Iseru na sporedu še smuk, ki Boštjanu Klinetu še bolj leži.