Ženska proga za veleslalom v Killingtonu spada med najlažje v svetovnem pokalu, ozka proga pa ne dopušča drznih postavitev, zato so v prvi vožnji odločale malenkosti.

Lara Gut, prva kandidatka za zmago, je bila zelo dobro na poti, a je naredila napako in odstopila, s tem pa je na široko odprla vrata za naskok na zmago tekmicam. Ponujeno priložnost je najbolje izkoristila Nina Löseth.

Ana Drev se je na progo podala s številko šest in naredila nekaj napak, drago jo je stala predvsem napaka na koncu prve strmine, s čimer je v ravnino prinesla manjšo hitrost kot tekmice. V cilj je prismučala kot peta, po prvi vožnji pa zaseda sedmo mesto.

Tina Robnik je štartala s številko 30., a je na strmini naredila napako in odstopila. Štart druge vožnje bo ob 18.30 po slovenskem času.

Razplet tekme krojila megla

Druga vožnja se je zaradi goste megle v zgornjem delu proge začela z manjšo zamudo, prve tekmovalke so imele zato precej slabše razmere na od dežja razmočeni progi. Kasneje se je megla nekoliko razkadila in pred navdušenimi gledalci v Killingtonu pripravila pravo kuliso za najboljše veleslalomistke sveta.

Vrhunec za domače navijače je bil nastop Mikaele Shiffrin, ki se je v prvi vožnji uvrstila na 8. mesto. V drugi vožnji je smučala zelo rezervirano, kar pri Američanki vidimo le redko, takoj za njo se je na progo podala Ana Drev.

Zgoraj je najboljša slovenska veleslalomistka smučala dobro, v srednjem delu pa je spet napravila napako in izgubila vso prednost pred vodilno Sofio Goggio, v cilj je prismučala kot tretja in si zagotovila novo uvrstitev v deseterico najboljših.

Tessa Worley po treh letih spet na najvišji stopnički

V Killingtonu je ostal le še boj za zmago. Junakinja druge vožnje je postala prav Goggia, ki je v drugo smučala odlično in se prvič v karieri povzpela na oder za zmagovalke. Prva jo je prehitela šele Tessa Worley, ki se po dolgotrajnih težavah s poškodbami počasi vrača med najboljše. Na vrhu je bila le še Nina Löseth, ki pa v drugo ni uspela ponoviti predstave iz prve vožnje in na koncu končala na drugem mestu. Ana Drev je s šestim mestom dosegla tretji najboljši izid kariere, ob takšnem smučanju so tudi prve letošnje stopničke le še vprašanje časa.

Jutri bo v Killingtonu na sporedu še ženski slalom z začetkom ob 15.30.