Prešov na Slovaškem in Berlin v Nemčiji sta mesti, v katerih Velenjčani v manj kot treh mesecih niso izkoristili dveh priložnosti za podaljšanje letošnje sezone v Evropi. Četrtega septembra so na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v ligo prvakov klonili proti domačemu Tatranu, v soboto pa jim je ekipa Füchse Berlin preprečila napredovanje v skupinski del pokala EHF. Čeprav je bilo sobotno slovo z zmago častno, je bilo tudi precej predčasno, še posebno za – vsaj na papirju – kakovosten in dokaj drag igralski kader.

Za Gorenje ostaja edino mednarodno tekmovanje liga Seha, a mu tudi v »tolažilni nagradi« po izpadu iz Evrope ne kaže dobro. Po devetih tekmah ima le tri domače zmage proti avtsajderjem (Nexe, Izviđač, Metalurg), na petih gostovanjih pa pet točkovnih ničel: Zagreb, Vardar, Meškov, Tatran in Celje. Po današnjem gostovanju pri aktualnem podprvaku Evrope in prvaku Sehe v zadnjih dveh sezonah, za katerega igrajo trije Slovenci (Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek), bi bilo vse razen šestega zaporednega poraza v gosteh senzacija, morebitna uvrstitev na sklepni turnir četverice pa seveda postaja znanstvena fantastika.

Trener Borut Plaskan spet ne bo mogel računati na poškodovane Luka Mitrovića, Anžeta Ratajca in Alema Toskića (načeti so Niko Medved, Rok Golčar, Rok Ovniček in Janez Gams), po dobrih 11 mesecih od poškodbe kolena pa se vrača vratar Klemen Ferlin. Pred dvobojem z Veszpremom, ki je zaradi obveznosti v ligi prvakov in madžarski ligi odigral le sedem tekem v Sehi (šest zmag, en poraz; vodilni Vardar in tretjeuvrščeni Meškov sta jih že po enajst), trener Borut Plaskan pravi: »Na sobotni tekmi v Berlinu smo kljub oslabljeni zasedbi lahko videli smernice za prihodnost. Ritem tekem in potovanj je naporen: v nedeljo smo se vrnili iz Nemčije, včeraj že odpotovali na Madžarsko. Zavedamo se, da nas v Veszpremu čaka zelo težka tekma, a v Berlinu smo pokazali, da znamo igrati dober rokomet. Lahko bomo igrali sproščeno in neobremenjeno, saj proti favoritu nimamo česa izgubiti.«