Peter Prevc se po padcu na tekmi v petek v Kuusamnu ni spopadal le z bolečinami, ampak se je v družbi brata Domna dobro uro mučil še na doping kontroli, saj je najhujši udarec utrpel prav v spodnji del telesa od trebuha navzdol. V slovenskem taboru so bili najbolj veseli, da se ni poškodoval, modrice pa ga bodo še nekaj dni spominjale na zahteven uvod v sezono, kjer je na drugi tekmi zasedel sedmo mesto. Čeprav je vajen serijskega uvrščanja na zmagovalni oder, je bil z dosežkom vseeno zadovoljen. »Glede na napake je sedmo mesto odličen dosežek. Skoka nista bila na takšni ravni kot v petek. Zaradi nizkega zaletišča je bila krivulja leta nižja, zato sem tudi pristal prej, kot sem si želel. Padec ni pustil psihičnih posledic, doskočil sem normalno in bil samozavesten,« je pojasnil 24-letni Peter Prevc.

Potem ko je bil pred prihodom na Finsko nemiren, ker ni vedel, kam spada v zgoščeni konkurenci, je po uvodnih tekmah pomirjen. »Če naredim popoln skok, se bojujem za zmago, če ga polomim, sem dvajseti. Vse je enako, kot je bilo doslej. Najpomembneje je, da sem telesno dobro pripravljen. Tehniko lahko izboljšaš med tekmami, če bi bil fizično slaboten, pa bi moral izpuščati tekme. Zdaj nas čaka veliko dela, da ujamemo konstantnost brez nihanj. Ne smemo jamrati, ampak trdo delati,« je dodal Peter Prevc.

Sedemnajstletni dijak kranjske gimnazije Domen Prevc je v 20. nastopu v svetovnem pokalu prvič nosil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Skoka nista bila popolna kot v petek, zato je tekmo končal na 13. mestu. Ponovila se je zgodovina. Vsakič, ko je dosegel vrhunsko uvrstitev, je bil naslednji dan na tekmi na istem prizorišču uvrščen nekaj mest slabše. Čeprav je rumeno majico moral predati zmagovalcu tekme Severinu Freundu, ni bil slabe volje. Priznal je, da je po prvi zmagi v karieri malce slabše spal. »Moja skoka sta bila malce slabša kot v petek. Razlog ni v nervozi, le moji občutki so bili malce slabši. Razlika med rumeno majico in običajno startno številko je, da se hitreje umaže,« je v svojem slogu razlagal Domen Prevc.

Eno točko je osvojil še Jurij Tepeš, potem ko je bil v finalu žrtev zahrbtnih vetrovnih razmer. »Glede na zahtevno tekmo z nizkim zaletnim mestom in mešanjem vetra nad hrbtiščem, ko si moral imeti tudi srečo, sem zadovoljen z uvrstitvama bratov Prevc. Po vseh težav, ki smo jih imeli prvi dan na treningu v Kuusamu je izkupiček prvih dveh tekem odličen,« je menil selektor Goran Janus.

Kaj je kombinacija dobre forme in sreče z vetrom, je pokazal zmagovalec tekme, Nemec Severin Freund, ki je imel v prvi seriji med vsemi največjo pomoč vzgonskega vetra in s 146 metri le za meter zaostal za rekordom skakalnice. »V prvem trenutku sem naredil popoln skok, potem ko sem imel med vsemi najboljše vetrovne razmere. Omogočile so mi agresiven pristop, kakršnega lahko naredim le na redkih skakalnicah. Tako uspešnega začetka sezone se nisem nadejal. Pričakujem, da bom boljši iz tekme v tekmo,« je povedal Severin Freund. Z zmago in vodstvom v skupnem seštevku svetovnega pokala je naredil najboljšo reklamo za naslednji tekmi v Klingenthalu v Nemčiji.