Glede na starost vam pripada vloga kapetana ekipe.

Upam, da bom prepoznaven po dobrih skokih in ne po tem, da sem najstarejši.

Poleti ste malo tekmovali in veliko več trenirali.

Trening je bil zastavljen drugače. Kilogramov, ki sem jih dvigoval z utežmi, je bilo precej manj. Mišic imam morda celo preveč, a niso dovolj hitre, zato jih skušamo narediti hitrejše. Eksplozivnost mišic je prirojena, torej genetike ne morem spremeniti, lahko pa z vajami naredim maksimum, da sem hitrejši. Lani sem iz nizkega počepa dvignil 130 kilogramov, letos pa 50, 60 kilogramov.

Ker potrebujete več skokov na snegu, da ujamete ritem, ste si želeli sklepne priprave na snegu?

Med vsemi najbolj. Pogrešam sneg in mraz, da bi opremo preizkusil tudi v zimskih razmerah. Zadnja dva tedna na treningu v Kranju sem imel kar nekaj težav z ledeno smučino, ki so povezane predvsem z visokimi temperaturami. Pred tem sem v Oberstdorfu, kjer je bilo mraz in megleno, skakal dobro, v Kranju pa zelo slabo.

S kakšnimi občutki greste v novo sezono?

Telesno sem dobro pripravljen, finale poletnih tekem v Klingenthalu je bil dober z zmago na tekmi celinskega pokala in devetim mestom na veliki nagradi. Bega me, da zadnja dva tedna ni šlo po načrtu. V primerjavi z lansko sezono ni velikih sprememb glede favoritov, a od konca septembra ni bilo stika z najboljšimi. Upam, da ga imamo vsaj Slovenci, ker imamo v ekipi Petra Prevca.

Kakšne spomine imate na Kuusamo?

Ne najboljših, če je najboljši dosežek 17. mesto iz leta 2013. Skakalnica je posebna, lahko imam veliko težav ali pa uživam. Če nisi v dobri formi, hitro pristaneš na vrhu hrbtišča, ob dobri formi pa je vse že malo podobno poletom.

Cilji za prvo tekmo sezone?

Polom bi bil, če se ne bi uvrstil na tekmo. Nočem govoriti o številkah. Želim si, da bi neuspehe prenašal precej bolje kot lani. Vsakič, ko sem bil neuspešen, se je to ponovilo na naslednji tekmi, zato se je živčnost stopnjevala. Sekiral sem se in se zapiral vase. Upam, da letos tega ne bo.

Ker je vaš oče postal pomočnik direktorja svetovnega pokala za ženske, se bosta manj videvala.

Zame je to morda celo boljše, ker bo na meni manj pritiska.

Ste ljubitelj dirkanja z avtomobili. Ali ste poleti postavljali nove rekorde?

Da. Na cesti v Nemčiji je merilec hitrosti pokazal 310 km/h. Sproščal sem se na številnih dirkališčih, bil sem na Grobniku, Panoninaringu na Madžarskem, Nürburgringu, Spa-Francorchampsu, kjer je bilo najbolj divje v zavoju Eau Rouge, in na letališču v Lescah, a na srečo nisem razbil nobenega avtomobila. Vozil sem hitreje kot prejšnja leta, a imam tudi močnejši avto. Septembra sem namenoma končal dirkanje, saj so skoki na prvem mestu.