Če bi vprašali trenerja Rogaške Damjana Novakovića, potem predstave svojega moštva v prvih sedmih krogih košarkarskega državnega prvenstva ne bi ocenil kot posebno dobre. Čeprav je do konca prvega dela še precej tekem, pa Rogaška trenutno zaseda sedmo mesto na lestvici, kar pomeni, da ni med prvimi šestimi, ki se na koncu uvrstijo v ligo za prvaka in nadaljujejo boje za naslov državnega prvaka. Novaković z igro Slatinčanov ni bil kaj prida zadovoljen niti v zadnjem krogu, pa čeprav so Portorož odpravili z visokih 92:64. Na parketu Športne dvorane Rogaška Slatina je pri zmagi posebej izstopal izkušeni Miha Fon, ki si je z vsestransko predstavo prislužil naziv igralca kroga po izboru košarkarskih legend Petra Vilfana, Dušana Hauptmana, Jake Daneua in Dnevnikove športne redakcije.

Mihi Fonu je proti moštvu z Obale v soboto uspevalo zares vse. Dvaintridesetletnik je iz igre zgrešil vsega dvakrat, po enkrat za dve in tri točke, ob tem pa zadel vseh pet prostih metov za skupno 21 točk. Ob tem je branilec zbral še šest skokov, pet asistenc ter štiri ukradene žoge za skupni statistični indeks 31, v 29 minutah, ki jih je preživel na parketu, pa je njegovo moštvo nasprotnika nadigralo za kar 35 točk. Fon, ki pri Rogaški preživlja drugo sezono, se je v svoji karieri precej selil. Kariero je začel pri nekdanjem Bežigradu, nato pa nosil drese Triglava, hrvaškega Zagreba, s katerim je nastopal v ligi ABA, Parkljev, češke Prage, poljskega Vroclava, ukrajinskega Krjivbasketa, Slovana, Heliosa, Maribora in Grosbasketa.

Drugo mesto v Dnevnikovem izboru igralca kroga je zasedel Krkin Sandi Čebular, ki je bil najučinkovitejši posameznik Novomeščanov pri tesni zmagi proti Hopsom z 82:80. V 25 minutah na parketu je zbral 19 točk, pet skokov in štiri asistence za statistični indeks 24. Zlatorog Igorja Tratnika je tesno slavil na gostovanju v Škofji Loki pri LTH Castingsu s 77:75. Ljubljančan je za Laščane prispeval 21 točk in devet skokov, njegov statistični indeks pa je znašal 25, s čimer je pristal na tretjem mestu. Četrto je pripadlo Dudi Sanadzeju, ki je pri veliki zmagi Primorske proti državnemu prvaku Heliosu dosegel 17 točk in šest skokov, peti Devin Oliver pa je k uspehu Olimpije proti Tajfunu dodal 19 točk in šest skokov.

Košarkar 7. kroga SKL

Dnevnik

PODATKI

5

3

2

10

1

točke

SANDI ČEBULAR

MIHA FON

IGOR TRATNIK

DUDA SANADZE

DEVIN OLIVER

Rogaška

Krka

Zlatorog

Primorska

Olimpija

24 let

30 let

32 let

27 let

24 let

krilo

krilo

branilec

branilec

krilo

Skupni vrstni red

12

10

17

10

10

točke

IGOR TRATNIK

MIHA FON

MATIC REBEC

JAKOB ČEBAŠEK

NIKOLA GAJIĆ

Krka

Hopsi

Primorska

Zlatorog

Rogaška

25 let

25 let

27 let

21 let

32 let

branilec

krilo

branilec

organizator igre

krilo

Ocenjujejo Peter Vilfan, Dušan Hauptman, Jaka Daneu in športna redakcija Dnevnika.