Michael Phelps je z 19. olimpijskim zlatom postal eden največjih športnikov vseh časov, toda vse zanima, zakaj je imel med plavanjem v olimpijskem bazenu na ramah in hrbtu nenavadne okrogle madeže. Razlaga odtisov na hrbtu Michaela Phelpsa je preprosta. Gre za odtise ventuz, kozarčkov, ki jih uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini za zdravljenje z vlekom. Plavalec to metodo zdravljenja oziroma regeneracije uporablja že nekaj let, lani je na svojem instagramu celo objavil fotografije s terapij.

Trdi, da je to najboljša terapija za relaksacijo mišic, izboljšanje cirkulacije krvi in detoksikacijo. Prav zaradi slednjega jo zelo rade uporabljajo hollywoodske zvezdnice, prva med njimi je gurujka novih načinov zdravega življenja Gwyneth Paltrow, prakticirata pa jo tudi igralka Jennifer Aniston in pevec Justin Bieber. Michael Phelps je dejal, da je res, da že dolgo ni imel tako močnih odtisov, a očitno se je hotel dobro pripraviti na olimpijski nastop.

Družinsko življenje ob olimpijskem bazenu

Terapijo z vakuumskimi kozarci naj bi na Kitajskem uporabljali že 3000 let pred našim štetjem. V zahodno fizioterapijo je prišla prek Rusije, in sicer prav zaradi uporabe pri športnih poškodbah, čeprav ne obstaja nobena znanstvena razlaga, zakaj bi vakuum lahko pomagal športnikom. Poleg Phelpsa to metodo uporabljajo tudi drugi ameriški plavalci in telovadec Alexander Naddour, ki je kozarčke kupil kar na Amazonu za 15 dolarjev in je prepričan, da je bil to najbolje porabljen denar.

Čisto mogoče je, da bo Phelps zaradi medijske pozornosti, ki so je bili deležni vijolični madeži, začel prodajati vakuumske kozarčke. Kajti če kaj, potem je z novo olimpijsko kolajno ponovno postal vroče sponzorsko blago. V preteklosti je imel s sponzorji že težave, predvsem zaradi tega, ker so ga dvakrat ujeli pri vožnji v alkoholiziranem stanju. Sedaj, pred drugo športno upokojitvijo, pa se lahko nadeja novih sponzorskih pogodb. Njegov lanski letni zaslužek pri Forbsu ocenjujejo na dvanajst milijonov dolarjev, skupno pa naj bi njegovo bogastvo znašalo 55 milijonov dolarjev.

Sponzorske pogodbe ima podpisane s podjetji Speedo, Visa, Omega, Under Armour, Louis Vuitton, Procter & Gamble in hoteli Hilton. Po olimpijskih igrah v Pekingu mu je Speedo izplačal milijonov dolarjev bonusa, kar je plavalec porabil za ustanovitev sklada za promocijo športa med otroci. Toda že leto kasneje je Kellog prekinil pogodbo z njim, ker so se v javnosti pojavile fotografije, kako kadi vodno pipo.

Kupil je posest v Phoenixu

Phelps zna dobro kovati svojo slavo. Nedavno je kupil velikansko posest v Phoenixu, kjer živi s svojo zaročenko, nekdanjo mis Nicole Johnson in trimesečnim sinom Boomerjem. Z lepotno kraljico, katere največji uspeh je bil, da je bila mis Kalifornije, sta v zvezi že devet let, čeprav sta vmes nekajkrat prekinila razmerje. A sedaj se zdi družina srečna. Nicole in mali Boomer sta v Riu deležna prav take pozornosti kot plavalec.

Kako tudi ne: trimesečni Boomer ima svoj račun na instagramu, ki mu sledi 100.000 ljudi, ki si z veseljem ogledujejo njegove speče fotografije. Phelps je izjavil, da je zelo srečen, ker ga bo sin spremljal na njegovih zadnjih olimpijskih igrah, in dodal, da bo z veseljem z njim delil to zgodbo. Ko bo deček starejši seveda, sedaj večino časa ob olimpijskem bazenu prespi. A prav zaradi spominov ga oče tako rad fotografira in njegove slike objavlja na medmrežju. Pravzaprav je mali deček postal tako velika zvezda kot njegov oče.