»Na odprtih stojnicah bodo vselej kuhali lokalni ponudniki. Vsak od njih bo imel na izbiro dve do tri različne jedi, zato bodo lahko obiskovalci izbirali v zelo pestri ponudbi obrokov,« je pred jutrišnjo tretjo domžalsko Kuhno na plac povedal idejni vodja projekta Vido Repanšek, ki je organiziral tudi že prej dobro obiskane dogodke Dobrodošli v Domžale na tržnem prostoru. Na teh dogodkih so gostili različne kraje oziroma pokrajine, ki so se predstavljale s svojimi kulturnimi in kulinaričnimi običaji. »Na Kuhni bodo jutri tudi v tretje prišli na svoj račun tako ljubitelji burgerjev, gurmani, vegetarijanci, vegani, sladkosnedi in tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi,« je še predstavil del vabljive ponudbe Vido Repanšek, ki je prepričan, da so Domžale s Kuhno na plac zares zaživele.

Njegovo mnenje sta prvi dve Kuhni na plac več kot potrdili, saj je že na prvi domžalski tržni prostor dobesedno popokal po šivih, zmanjkalo pa je tudi marsikaterega obroka in so morali nekateri obiskovalci zgolj cediti sline, ko so opazovali, kaj vse so si lahko privoščili tisti, ki so prišli še pravočasno.

A se že na drugi Kuhni zadrega ni več ponovila, še več, na občini so zgolj v mesecu dni poskrbeli tudi za dodatne asfaltirane površine, zaradi katerih je drugi dogodek zadihal in se obiskovalcem med okušanjem še bolj pestre in izdatne kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov ni bilo več treba drenjati.

Tudi na tretji Kuhni na plac ne bo manjkalo zdravih brezmesnih burgerjev Bistroja Piknik, slovitega cesarskega praženca in palačink Kavarne Flerin, hiša slaščic Tarangela bo znova ponudila okusne pite, torte in mini krostate, Gostišče Juvan, Gostišče Kanja, Zlata Kaplja, Gostilna Janežič in Restavracija Park že od prve Kuhne prisegajo na tradicionalno slovensko kuhinjo. Domača Pivovarna in pivnica Adam Ravbar je že doslej poleg piva ponujala njihov posebno pripravljen hot dog, Kmetija Pustotnik je pripravljala bučke z gobami in kozjo skuto, Kuharjev vrt je kuhal piroto z gomoljno zelenjavo, slanino in šparglji, Gostilna Ribič je pripravljala morske specialitete, Ivanka krofe in flancate, Mr. Smoothie je v sodelovanju z Oljarno Rafael pripravljal tri barve smoothijev s superživili, Pivovarna Hopsbrew, ki je pred tremi meseci začel variti craft piva, pa je že doslej skrbela za vse žejne na dogodku.

Na tržnem prostoru bodo dobili prostor tudi lokalni ponudniki, ki pripravljajo s kulinariko povezane izdelke, najmlajši pa se bodo lahko udeležili posebne kuharske delavnice za otroke. av