Študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana med 17. in 19. majem že deveto leto zapored organizira sejem možnosti in priložnosti JobFair. Glavni namen zaposlitvenega sejma je vzpodbujanje sodelovanja med perspektivnimi študenti, uspešnimi podjetji in fakultetami.

Na predstavitvah podjetij na stojnicah se bodo študenti lahko neposredno seznanili z delovanjem posameznih podjetij in se pozanimali o možnosti štipendij, praks in zaposlitev. Vzporedno bodo potekali predavanja in treningi mehkih veščin, ki bodo študentom koristili tako v karieri kot v vsakdanjem življenju. Pripravili bodo tudi hitre zmenke, na katerih bodo imeli študenti pet minut časa, da se predstavijo posameznim predstavnikom podjetij in jih prepričajo, zakaj so oni najboljša izbira. Program bo zaokrožila okrogla miza o položaju inženirjev doma in po svetu.

JobFair bo na fakulteti za elektrotehniko, s spremljevalnim programom na fakulteti za računalništvo in informatiko. Slavnostno odprtje sejma bo 17. maja ob 10. uri, ko bo tudi zaključna prireditev tekmovanja PLC+ Challenge, ki ga EESTEC LC Ljubljana organizira v sodelovanju s fakulteto za elektrotehniko in podjetjem Siemens. Tekmovalci, ki so se najbolj izkazali pri reševanju zahtevne naloge na Siemensovi opremi, bodo prejeli nagrade za zmagovalce na državnem tekmovanju. Ti se bodo udeležili tudi finala v Zagrebu, saj gre za regionalno tekmovanje, ki poteka v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu.

V študentskem društvu EESTEC LC Ljubljana pripravljajo tudi iniciativo, ki bo prek srečanj, predavanj, dodatnih izobraževanj in povezovanja z uspešnimi posamezniki in podjetji mlade vzpodbujala k večji aktivnosti že med študijem, da stopijo iz svoje »cone udobja«. jpš