Kovinski »zabojnik« oziroma kapsula, ki spominja na hibrid med letalom in hitrim vlakom, je z 2,5-kratno silo gravitacije pospešila po tračnicah, pri tem pa v 1,9 sekunde dosegla 186 kilometrov na uro. Vozilo se je na koncu 914 metrov dolge poti ustavilo s pomočjo peščenega zavornega jarka, kar je celotnemu dogodku dodalo ščepec dodatne dramatičnosti. »Rad bi le povedal, da je bilo to namensko,« se je po uspešno opravljenem poskusu pošalil soustanovitelj podjetja Hyperloop One Brogan BamBrogan.

Včerajšnja predstavitev je del večjega projekta, v sklopu katerega v podjetju gradijo 1,5 kilometra dolgo pokrito progo, ki bo znotraj cevi premera 3,3 metra. V cevi je tlak zelo nizek, zaradi brezstičnega pomikanja pa bo močno zmanjšano trenje, tako da bo za premikanje potrebne bistveno manj energije. Kmalu bodo začeli preizkušati tehnologijo, ki bi vozilu oziroma sanem omogočala lebdenje. Ravno zaradi lebdenja bodo potniki začutili le začetni pospešek, podobno kot pri letalu. Po najambicioznejših načrtih bodo vozila do leta 2019 začela voziti tovor, dve leti kasneje pa še potnike.

Soustanovitelj podjetja je Elon Musk, podjetnik, izumitelj in eden bogatejših ljudi na svetu, med drugim ustanovitelj vesoljskega podjetja SpaceX, družb Tesla Motors in PayPal.