Tim Gajser si je v nemškem Teutschenthalu privozil največjo nagrado v karavani – rdečo startno številko za vodilnega tekmovalca v skupni konkurenci razreda MXGP. Mladenič je v Nemčijo pripotoval z vsega točko zaostanka za vodilnim Romainom Febvrejem, državo pa zapustil z osmimi točkami naskoka pred Francozom.

Gajser je sicer prvo vožnjo končal le za Italijanom Antoniem Cairolijem, v drugi pa zasedel četrto mesto, kar je na koncu zadostovalo za drugo mesto. »V redu je, seveda so dobri občutki. Z vožnjama sicer nisem najbolj zadovoljen, lahko bi bilo bolje, ampak rdečo številko imam zdaj jaz, tako da na koncu moram biti zadovoljen,« je po napornem koncu tedna za STA povedal motokrosist, ki ga po poškodbi zapestja na preizkušnji v Latviji sedaj pestijo nove zdravstvene težave. »Po zapestju me zdaj malo boli tudi vrat, imel pa sem manjši pretres možganov, ampak ni nič hujšega.«

Prav veliko časa za počitek in okrevanje motokrosist vseeno ne bo imel. V zgoščenem majskem urniku ga po dirki ta konec tedna v Italiji konec meseca namreč čaka še četrta preizkušnja za SP v Franciji, ko bodo dirkači že na polovici sezone.