Vse od ponedeljka zvečer, ko je postalo jasno, da je Leicester City senzacionalni novi angleški prvak, je v istoimenskem mestu vse v znamenju slavja velikega uspeha nogometašev, o katerem so tamkajšnji prebivalci lahko še pred nekaj meseci le sanjali, napovedali pa ga ne bi niti največji poznavalci otoškega nogometa. Prešerno razpoloženje je vladalo tudi na današnji novinarski konferenci, kjer so vsi prisotni dobili kozarec penine, prihod Claudia Ranierija pa je bil pospremljen velikim aplavzom.

Ranieri noče zvezdnikov, ki bi porušili harmonijo v slačilnici

Italijanski strateg je po prejemu čestitk za največji uspeh kluba in tudi v njegovi trenerski karieri, moral kmalu začeti odgovarjati na vprašanja o prihodnosti. Vse zanima, če se bodo angleški prvaki, ki bodo nastopali tudi v ligi prvakov, čez poletje okrepili. Ranieri je bil jasen, da ga zveneče okrepitve ne zanimajo.

»Ne želim si prihoda kakšnih zvezdnikov, saj ne želim porušiti harmonije v slačilnici, ki jo imamo. Moji fantje so zares nekaj posebnega. Želimo pripeljati nekaj dobrih igralcev, toda tisti, ki bodo prišli, bodo morali imeti podoben športni duh in se znati poenotiti z mentaliteto, ki jo imamo,« pravi Ranieri.

Bi Vardy, Mahrez in Kante v drugih klubih sploh igrali?

Poleg ugibanj o okrepitvah pa so aktualna tudi vprašanja, če bo Leicester uspel zadržati ključne igralce, s katerimi je letos šokiral angleške velikane in jim speljal lovoriko. Ranieri svoje zvezdnike, kot so Jamie Vardy, Riyad Mahrez in N'Golo Kante, poziva, naj se uprejo skušnjavi po prestopu v večje klube in vsaj še eno leto ostanejo zvesti Leicestru: »Sem zelo, zelo prepričan, da bo večina ostala tu. Vsem svojim igralcem svetujem, da ostanejo v Leicestu še eno leto. Ne odhajajte. Če boste odšli v drug klub, se vam lahko zgodi, da sploh ne boste igrali.«

Da bi klub iz osrednje Anglije uspel čez poletje zdržati svoje najboljše igralce, je pred dnevi namignil tudi sin lastnika kluba, tajskega milijarderja Vichaija Srivaddhanaprabhaja, ki je izjavil, da Leicester ni klub, ki bi zaradi želje po denarju prodajal svoje nogometaše. »Zatrjujem, da bodo Jamie Vardy, Riyad Mahrez, N'Golo Kante in Kasper Schmeichel ostali pri nas,« pravi podpredsednik Leicestra Aiyawatt Srivaddhanaprabha. Kako trdni so pri lisicah v tej nameri, bo hitro postalo jasno, ko bodo na vrata potrkali evropski velikani z nesramno visokimi ponudbami za omenjene igralce.