Z le štirimi tekmami do zaključka angleškega prvenstva ima Leicester City pred najbližjim zasledovalcem Tottenhamom osem točk prednosti in je na dobri poti, da osvoji svoj prvi naslov državnega prvaka. Dosežek moštva v lasti tajskega milijarderja Vichaia Srivaddhanaprabhaja je še toliko večji, saj so se lisice še lani borilo za obstanek med elito.

Budistični menih Phra Prommangkalachan, ki deluje kot pomočnik v templju Traimitr v Bangkoku, verjame, da so uspehi angleškega prvoligaša posledica poštenega dela prvega moža Leicestra. »Tu ne gre za nikakršno čarovnijo. Vichaijeva dobra dela so prepoznali tudi navijači s celega sveta. Ti so sedaj postali gonilna sila kluba,« je za tiskovno agencijo Reuters povedal 63-letni menih. »Verjamem, da je prav Vichaijeva dobra karma tisti faktor, ki bo pomagal Leicestru do naslova angleškega prvaka.“

Alfa in omega Leicestra je velik občudovalec Prommangkalachana, za katerega lokalno prebivalstvo verjame, da poseduje čudežne moči. Srivaddhanaprabha je tudi zato meniha že povabil v Anglijo, kjer naj bi v bližnji prihodnosti blagoslovil stadion Leicestra.

Do tedaj pa bo menih v upanju, da se nogometnemu palčku posreči senzacija, okoliškemu prebivalstvu delil bele, modre in zlate prte, kar naj bi klubu prineslo še dodatno srečo. »Sveti prt je le ena od psiholoških orodij, ki smo si jih zamislili, da bi utrdili moralno podporo nogometne ekipe in ji pomagali pozitivno razmišljati,« je še pojasnil budistični menih.