V polni dvorani Olimp (kapaciteta 2700 gledalcev) v mestu Toljati, ki se imenuje po Palmiru Togliattiju, generalnemu sekretarju italijanske komunistične partije med letoma 1927 in 1964, je Krim nastopil zdesetkan. Zaradi zdravstvenih težav (Lara Hrnčič, Aneja Beganović), predčasne prekinitve pogodbe (Maja Luković), igranja za hčerinski klub Ljubljana (Ana Abina) in izposoje Mlinotestu (Nina Zulič, Ana Zrimšek) je lahko trener Uroš Bregar računal le na 12 igralk: deset v polju in dve vratarki, od katerih je imela Miša Marinček težave z vnetjem sluhovoda. Vseeno so gostje uspešno nadoknadile začetni zaostanek (0:3, 1:4), tik pred koncem prvega dela prvič povedle (11:10), z zadetkom razlike pa odšle tudi na odmor (14:13).

Lada je do obračuna s Krimom na šestih tekmah v pokalu pokalnih zmagovalk dosegla pet zmag in enkrat izgubila: v šestnajstini finala je enkrat izgubila z nemškim Oldenburgom in ga enkrat premagala (skupni izid 67:58), v osmini finala dvakrat povozila turški Ardesen (80:50), v četrtfinalu pa rusko Zvezdo Zvenigorod (76:51). Na začetku drugega polčasa sobotnega dvoboja v Rusiji je kazalo na njen drugi evropski poraz, kajti Krim je povedel s 15:13 in 16:14. A po slabih osmih minutah nadaljevanja so gostje po le zadetku zaostanka (18:19) poskrbele za desetminutni strelski post, ki je pokopal vse upe na uspeh. Drugouvrščena ekipa ruske lige (dva poraza v 19 krogih) si je priigrala delni izid 7:0 in Krim je zaostajal že za osem (18:26).

A v končnici so se krimovke le prebudile, prepolovile zaostanek (24:28) in si tako povečale možnosti za napredovanje v finale pred povratno tekmo, ki bo v soboto, 9. aprila, v Ljubljani. »Med polčasoma smo se v garderobi pogovarjale o tem, kako pomemben je vstop v drugi polčas. Začele smo dobro, nato pa je sledil nepričakovan padec v igri, ki ga je treba analizirati, da se ne bi ponovil tudi v Ljubljani. Štirje zadetki zaostanka niso veliko, poleg tega povratno tekmo igramo doma. Prepričana sem, da bomo v Ljubljani bolje igrale kot v Rusiji, kjer sicer nismo pokazale slabe igre, a so nas uničile črne minute,« je ocenila kapetanka , ki je bila kljub prehladu prva strelka tekme z devetimi zadetki. Od teh jih je šest dosegla s sedemmetrovkami: izkoristila je vseh šest za Krim, medtem ko Lada ni imela nobene. Zato je še toliko bolj zanimivo, da je imel Krim 14 minut izključitev, Rusinje pa le deset.