Edino presenečenje na štirih tekmah v dvorani Kodeljevo je pripravil Mlinotest, ki je v polfinalu premagal Zagorje (26:21) in preprečil četrti finale med Zasavkami in Krimom v zadnjih petih sezonah. V 38. minuti je bilo zadnjič izenačeno (14:14), zadnji del pa je nepričakovano pripadel Ajdovkam (Nina Zulič 7 zadetkov, Sandra Srečkovič 17 obramb). Za tolažbo je Zagorju ostala zmaga za tretje mesto proti Krki, trener Bojan Voglar pa ni skrival slabe volje: »Na obeh tekmah smo dobro igrali le po dvajset minut. Mlinotestu smo v drugem delu s svojimi napakami dovolili, da je povedel, mi pa se nismo več sestavili v igri.«

Mlinotest se je po 22 letih spet uvrstil v pokalni finale, nasprotnik pa je bil isti kot leta 1994 – Krim, ki je takrat zmagal s 27:22. Na Kodeljevem je bil finale odločen že pred koncem prvega polčasa (13:7), v drugem je bila prednost nekajkrat sedem golov, najvišja pa prav ob koncu (27:19). »Ves teden smo se pripravljali na finale z Zagorjem, a ga je Mlinotest presenetil. V finalu smo igrali dobro v obrambi, v napadu imamo še težave. Tekmice so porabile veliko moči v polfinalu, mi pa smo profesionalna ekipa in to se je poznalo tudi na igrišču,« je tekmo, na kateri je bilo skupno kar 30 minut izključitev in 30 tehničnih napak, ocenil Krimov trener Uroš Bregar.

Mlinotest je v soboto prvič zagrenil življenje Zagorju, kmalu mu ga lahko še enkrat. Če bodo Ajdovke v sredo, 6. aprila, doma na ligaški tekmi odščipnile vsaj točko Zagorjankam, bo prvak postal Krim. Kljub porazu v finalu je Mlinotestov trener Dušan Vidmar s steklenico penine v roki sijal od navdušenja: »Krim je daleč najboljša ekipa v Sloveniji, tako da je bil finalni poraz pričakovan, čeprav smo potihoma sanjali o presenečenju.« Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Mirjeta Bajramoska (Krim), za najboljšo vratarko Sandra Srečkovič (Mlinotest), najboljša strelka pa je bila Tjaša Stanko (Zagorje, 13 golov). Izidi, finale: Krim – Mlinotest 27:19 (13:8), za 3. Zagorje – Krka 24:21 (13:7), Krim – Krka 25:16 (14:9), Mlinotest – Zagorje 26:21 (9:10).