Vsak podjetnik začne svojo zgodbo na svoj način, na način, ki mu ustreza in se mu zdi najprimernejši. Nekateri začnejo pod okriljem drugih, nekateri pa se sami podajo na zahtevno pot. Tako se je začela tudi pot samostojnega podjetnika iz vasi na sončnem pobočju Čemšeniške planine. Mitja Drobež iz Čemšenika je svojo delavsko pot začel kot pripravnik pri samostojnem podjetniku, nadaljeval kot samostojni mehanik, zdaj pa ima svojo trgovino. Kljub slabim gospodarskim razmeram v Zasavju je vztrajal in uresničil mladostniške želje.

Sprva je popravljal kmetijsko mehanizacijo

V najstniških letih je kljub nestrinjanju domačih obiskoval oddelek za avtokleparja. Ker so bili v oddelku le trije učenci, so bili združeni s podobnim programom avtomehanika na Srednji tehnični in poklicni šoli v Trbovljah. Po koncu šolanja je opravil tudi praktični del pouka za avtomehanika in pridobil naziva avtomehanik in avtoklepar. Prakso je opravljal v SGD Beton v Kisovcu in nato kot pripravnik nadaljeval pri avtokleparju. Tam je klepal, obnavljal in popravljal pokvarjene avtomobile. V času pripravništva je naredil še trgovsko šolo, saj se je pojavila želja po lastni trgovini.

Ker je bil Mitjev oče avtomehanik in je bilo to v hribih delo iskano, se je odločil odpreti s.p. predvsem za popravljanje kmetijske mehanizacije. Sprva je popravljal le starejšo kmetijsko mehanizacijo iz okolice, ko pa so se začeli pojavljati novi modeli traktorjev, se je odločil postati pooblaščeni serviser. Z izobraževanji v Italiji je postal pooblaščeni serviser za znamki Lamborghni in BCS. Kot serviser je bil občasno tudi posrednik za rezervne dele, saj je moral strankam priskrbeti ustrezen material, ki ga je uporabil pri delu, zato se je znova porodila ideja o trgovini za rezervne dele za kmetijske stroje, saj tega v Zasavju še ni bilo. Kot avtomehanik in serviser je delal v vsakem vremenu, v domači delavnici in na odročnih kmetijah. Delo je bilo zahtevno in umazano.

V Kisovcu je našel primerno lokacijo za trgovino

Ko je nad težkim delom počasi obupal, se je odločil, da bo izpolnil svojo dolgoletno željo. Ideja o trgovini je dozorela in tako se je podal na pot trgovca. Prav v tistem času so se v Kisovcu prodajali poslovni prostori, kar se je zdela primerna lokacija za odprtje trgovine. Po daljšem razmišljanju in neprespanih nočeh se je odločitev zasidrala v Mitjevi glavi. Prostore so s pomočjo njegove družine preuredili in leta 2012 je v Kisovcu vrata odprla prva trgovina za vrt in kmetijstvo v Zasavju, trgovina Agromobil. Že v prvih tednih je trgovina požela val navdušenja med okoliškimi kmeti, saj jim je krepko skrajšala pot do prve trgovine z rezervnimi deli za kmetijske stroje.

»Uspelo mi je z vestnim delom, trudom in poštenostjo. Nikjer nisem puščal nedokončanih poslov in odprtih računov. Menim, da je to dandanes v svetu podjetništva zelo pomembno. Prav tako ne smemo pozabiti na prijazno besedo in nasmeh, saj s strankami in poslovnimi partnerji tako lažje sodelujemo. Če želite uspeti, bodite vztrajni in pošteni,« se je Mitja Drobež ozrl na svojo pot.

Agromobil se še naprej razvija ter preseneča vedno nove obiskovalce. Želja podjetnika je povečati število zadovoljnih strank, razširiti prepoznavnost, zagotoviti pravo blago strankam in uspešno krmariti v svetu kapitalizma. Mitja Drobež je svojo pot začel skromno, majhni koraki pa so ga počasi daleč pripeljali.