Apple bo prvega aprila praznoval 40 let, v tem času pa so dosegli, da je na trgu že milijarda njihovih naprav. Poudarili so, da se podjetje zaveda pomembnosti trajnostnega razvoja in vpliva, ki ga ima na okolje, zato sledijo cilju, da vse njihove pisarne postanejo 100 odstotno odvisne od obnovljivih virov. Trenutno naj bi jim to uspevalo v 93 odstotkih, filozofija pa temelji tudi na načrtnem pogozdovanju, gradnji sončnih elektrarn in recikliranju. Embalaže novih telefonov so namreč že narejene iz recikliranega papirja.

V drugem segmentu so izpostavili povezavo med zdravjem in mobilnim telefonom. Te imamo namreč večino časa pri sebi, zato služijo kot odličen pripomoček, preko katerega lahko posamezniki bolje nadzorujejo svoje zdravje. Razvili so Care Kit, skupek aplikacij za tovrstno rabo.

V tretjem delu so se lotili novih naprav. Applove ure sicer še niso prenovili, so pa predstavili nov najlonski pašček, ki bo uro tudi nekoliko pocenil. Programsko so malce posodobili Apple TV in integrirali glasovno pomočnico Siri.

Manjši iPhone

Mobilni telefon je postal podaljšek naših teles, iPhone pa ena najbolj izstopajočih naprav. Na dogodku so poudarili, da ga želijo narediti še bolj ljudskega, s tem v mislih pa so razvili nov model iPhone SE. Na milijone ljudi še vedno prisega na manjše zaslone, zato novi meri 4 palce, kar je premik v obratno smer od sicer globalnega trenda na tem trgu.

Naprava po zmogljivostih ne bo pretirano zaostajala za večjim bratom iPhone 6S, imela bo tudi zmogljivo kamero z ločljivostjo 12 milijonov točk in zmožnostjo snemanja videa v ločljivosti 4K. Ceno bodo v Združenih državah Amerike začeli pri 399 ameriških dolarjev, zadevo bo moč dobiti konec meseca.

iPad Pro je prav tako doživel pomanjšanje. Novi tablični računalnik meri 9.7 palcev po diagonali zaslona, odlikuje pa ga tudi minimalno bleščanje in prilagajanje ambientalni svetlobi v prostoru. Tablica je opremljena s pripadajočim pisalom.

Operacijski sistem iOS 9.3 obljublja več prilagoditev uporabniku, tudi takšno, ki omogoča bolj spočite oči.

Med predstavitvijo seveda ni šlo brez nekaterih nesmislov. Apple je namreč znan po tem, da svoje naprave predstavi kot popolno revolucijo, resnica pa je, da so nekatere tovrstne naprave že obstajale. Na prireditvi so tako pisalo za iPad označili za eno njihovih najboljših pogruntavščin, čeprav vemo, da so se jih v preteklosti na vse pretege otepali.