Marles ima največje proizvodne zmogljivosti v Sloveniji, zato je tudi njihov tržni delež na slovenskem trgu montažne gradnje največji. Zelo uspešni so tudi na tujih trgih. Na nekaterih med njimi so se uveljavili z lastno blagovno znamko, ponekod z ustanovitvijo hčerinskih družb ali podružnic (na primer v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem), spet drugod pa prek zanesljivih poslovnih partnerjev (na primer v Nemčiji, Švici, Angliji, Franciji, Ukrajini in Luksemburgu). Prodaja na tujih trgih se vsako leto bistveno povečuje, kar je še dodatno potrdilo o kakovosti Marlesovih hiš.

Kakovost dokazana tudi s certifikati

V Marlesu nenehno težijo k razvoju montažne gradnje. To pomeni, da ekipa strokovnjakov vseskozi sledi novim smernicam, preizkuša nove materiale in metode dela ter teži k čim bolj ekološkim delovnim procesom v proizvodnji in pri gradnji na terenu. Njihovo kakovost dokazujejo certifikati oziroma znaki kakovosti, kar pomeni, da kakovost redno in natančno preverjajo tudi zunanje institucije, pooblaščene za izdajanje certifikatov in znakov kakovosti.

Pomembno vodilo so kupčeve želje

V Marlesu se v celoten proces nakupa hiše vključujejo različni strokovnjaki – arhitekti, svetovalci, tehnologi in projektanti. Vsako hišo namreč obravnavajo kot projekt, ki zahteva znanje več strok. Pri tem jim je pomembno vodilo posameznik, saj želijo, da se hiša poveže z naročnikovim stilom življenja in mu tako omogoča optimalno zadovoljstvo. Svetovanje je zato osredotočeno na uporabnika, na njegove želje, potrebe in sanje. Gradnja hiše zahteva celovit pristop k načrtovanju in prilagoditvam estetskega in funkcionalnega značaja. Hiše Marles so unikatne, saj so njihovi snovalci pozorni tako na skrb za okolje in čustva lastnikov kot na estetska merila. Njihov pristop je oseben, kar je pomembno za doseganje obojestranskega zadovoljstva.

Individualnost po meri kupca

Čedalje več kupcev ima popolnoma individualne želje pri nastajanju hiše, pri čemer dajejo velik poudarek na arhitekturno dovršenost. Zaradi današnjega življenjskega sloga si jih vse več želi čim manj skrbi, zato se odločajo za gradnjo hiše na ključ, kjer je celosten pristop še toliko bolj pomemben. V Marlesu kupcem v prvi vrsti omogočajo izbor notranje opreme v celoti po lastni izbiri, s kakovostnimi in vrhunskimi izvajalci pa poskrbijo za dokončanje objekta v konkurenčnem cenovnem razredu.

Novosti na področju tehnologije in arhitekture

»Letos načrtujemo novosti tako na področju arhitekture kot tudi na področju tehnologije, ki je eden glavnih dejavnikov naše uspešnosti. Namignem lahko le, da bomo posebno pozornost namenili upravljanju bioloških, naravnih materialov in celotni izpeljavi objektov. Pri tem bo še posebej izpostavljena arhitektura, ki da s svojo unikatnostjo pečat naši individualni gradnji,« je povedal Bogdan Božac, direktor družbe Marles hiše Maribor. Dodal je, da se trg montažnih hiš z leti spreminja. Montažna gradnja je postala trend, predvsem pa se je spremenilo zavedanje ljudi, da je lesena montažna gradnja zdrava, da minimalno obremenjuje okolje, hkrati pa je hitra in ekonomična. Kot pravi sogovornik, se čedalje bolj uveljavlja individualna visokoučinkovita oziroma pasivna gradnja objektov z višjo dodano vrednostjo. Tipskih zasnov hiš praktično ni več, saj imajo kupci možnost skupaj z arhitektom oblikovati hišo po svoji želji. »Tako je vsaka naša hiša prilagojena željam in potrebam vsakega kupca posebej,« doda Božac.