»Čudežna deklica« ameriškega alpskega smučanja Mikaela Shiffrin se je v šampionskem slogu vrnila med najboljše v svetovnem pokalu. Na slalomu v Crans Montani, ki so ga izpeljali namesto odpadle tekme v Mariboru, je po dveh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe kolena uprizorila sanjski vožnji in pometla s tekmicami. Med petnajsterico sta se uvrstili tudi Maruša Ferk in Ana Bucik.

Olimpijska zmagovalka Shiffrinova je v svetovnem pokalu nastopila šele po dveh tednih treningov na snegu. Le redki so pričakovali, da bo že v Crans Montani smučala na tako visoki ravni. Pred decembrsko poškodbo je prepričljivo zmagala na obeh slalomskih preizkušnjah v Aspnu, kar pa zaradi daljše odsotnosti z belih strmin ne bo dovolj za ubranitev malega kristalnega globusa. Na koledarju v tej zimi sta namreč le še dva slaloma, prvouvrščena švedska tekmovalka Frida Hansdotter pa ima pred Shiffrinovo 219 točk prednosti. Kljub temu ameriška smučarka ostaja slalomska kraljica, saj je v tej kategoriji dobila devet od zadnjih desetih tekem, na katerih je nastopila. »Vrnitev je bila zahtevna. Morda nisem smučala najlepše, a pomembno je zgolj to, da sem opravila posel,« je po osemnajsti zmagi v karieri dejala Mikaela Shiffrin.

Tekmovalke je na mehki snežni podlagi spremljalo muhasto vreme, kar je botrovalo nekaterim zasukom. Hansdotterjeva je po drugem mestu v prvi vožnji zdrknila na šesto mesto, občutno pa je pridobila Marie Michelle Gagnon, ki z enajstega mesta napredovala na stopničke. V nepredvidljivih razmerah sta se dobro znašli tudi slovenski dobitnici točk. Ana Bucik, na koncu trinajsta, je v finalu z drugim časom skočila kar za trinajst mest in tako dosegla svoj največji uspeh v svetovnem pokalu. Maruša Ferk je bila dvanajsta.