Ker je snežno neurje zajelo švicarske Alpe, sta v Crans-Montani odpadli obe predvideni ženski tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju. Junaka moških preizkušenj v tehničnih disciplinah na Japonskem sta bila Francoz Alexis Pinturault in Nemec Felix Neureuther. Izjemno zanimiv dvoboj se je razvnel v boju za skupno zmago svetovnega pokala. Marcel Hirscher se v spomladanskih razmerah v Naebi ni znašel in se je moral zadovoljiti le s šestim mestom v veleslalomu. Slalomskega spodrsljaja Avstrijca Henrik Kristoffersen ni najbolje izkoristil, ki je tekmoval v izjemno slabih vremenskih razmerah. S četrtim mestom v veleslalomu ter sedmim v slalomu se je približal Hirscherju v skupnem seštevku svetovnega pokala na 88 točk zaostanka.

Matic Skube je po napaki na drugi slalomski progi s 27. mestom za las ujel štiri slalomske točke svetovnega pokala. To je bila po šestih ničlah druga zaporedna uvrstitev Skubeta med dobitnike točk. Razočaral je Žan Kranjec, ki je prvič v karieri startal med najboljšo trideseterico. S pazljivim smučanjem je bil prepočasen za uvrstitev na drugo progo. Najbolj nasmejani so bili po tekmah na Japonskem predstavniki Elana. Italijanski veleslalomski veteran Massimiliano Blardone je s smučmi begunjske blagovne znamke zasedel tretje mesto. Pred tem je bil Elan na tekmah svetovnega pokala nazadnje na zmagovalnem odru 23. januarja 2010, ko je bil Andrej Šporn drugi na smuku v Kitzbühlu.

Svetovni pokal v alpskem smučanju se bo nadaljeval danes z ženskim slalomom v Crans-Montani (prva proga ob 10. uri, druga ob 13.). Od Slovenk bodo na startu Ana Bucik (številka 32), Maruša Ferk (37), Katarina Lavtar (38) in Ilka Štuhec (55).