Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je bila tudi v Cortini d'Ampezzo neustavljiva. Vodilna smučarka v skupni razvrstitvi svetovnega pokala je dobila tako sobotni smuk kot včerajšnji superveleslalom. Lindsey Vonn je z enajsto zmago v Cortini postala najuspešnejša športnica na tem prizorišču. Njena najbližja zasledovalka, Avstrijka Renate Götchl, ima zmago manj. Do točk je prismučala tudi Ilka Štuhec.

Američanka je v soboto s 37. zmago postala najuspešnejša smukačica vseh časov. Štuhčeva je bila na treningu sedma, zato so bila njena pričakovanja visoka. S 17. mestom jih ni uresničila v celoti. »Tekma je bila zelo lepa. Tudi sama priprava proge in postavitev sta bili odlični. Rekel bi, da smo delno zadovoljni z rezultatom,« je ocenil glavni trener ženskih hitrih disciplin Aleš Brezavšček.

Slovenska smučarka je dan pozneje še izboljšala znamko na tem prizorišču in zasedla 13. mesto, Vanja Brodnik pa je odstopila. »Dobro je, da zasedeš takšno mesto z občutkom, da lahko še kaj dodaš. To ni maksimum Ilke Štuhec, ima še nekaj stvari za popraviti. Dodati mora še malo agresivnosti in aktivnosti. Vanja Brodnik je imela smolo. Ob njenem nastopu se je nebo zaprlo, sonca ni bilo več. Takrat so štiri punce odstopile, podlage se ni videlo čisto nič,« je razložil Brezavšček. Tudi na superveleslalomu je bila prepričljiva Lindsey Vonn, ki je dosegla že 75. zmago v svetovnem pokalu. Za najuspešnejšim Ingemarjem Stenmarkom zaostaja za enajst zmag. mag