Kampl ima še sveže izkušnje s prestopom v zimskem prestopnem roku, saj je lani v tem času iz Red Bull Salzburga prestopil v vrste Borussie Dortmund. Tam sicer ni ostal dolgo, saj je poleti prestopil Bayer Leverkusen, kjer je že igral v mlajših kategorijah, pri »farmacevtih« pa se je v letošnji sezoni odlično znašel in postal nepogrešljiv član udarne enajsterice trenerja Rogerja Schmidta. Njegove dobre predstave pri udeležencu lige prvakov niso ostale neopažene.

V slovenskem reprezentantu z odličnim tehničnim znanjem in prepoznavno borbenostjo je očitno velik potencial za povečanje kvalitete svoje ekipe videl tudi cenjeni strateg madridskega Atletica Diego Simeone. Kot poroča Bild, je športni direktor Atletica Andrea Berta že stopil v stik s Kamplom in njegovim zastopnikom, poklical pa je tudi v nemški klub, kjer pa nad prodajo Slovenca niso bili najbolj navdušeni.

Kampl in Bayer zadovoljna drug z drugim

»Res je, zaradi Kevina so klicali iz Atletica, kjer visoko cenijo njegove igre pri Bayerju. A gospoda Berto sem napotil na športnega direktorja Bayerja Rudija Völlerja, povedal pa sem mu tudi, da je Kampl 1000-odstotno zadovoljen s tem, da spet igra v Leverkusnu,« je za Bild dejal Kamplov agent Michael Ruhnau.

Völler je na špansko povpraševanje odvrnil: »Ne, hvala. Tako kot za Javierja Hernandeza in Christopha Kramerja tudi za Kevina Kampla velja, da ne gre nikamor. Ti igralci niso naprodaj in o tem se sploh ne mislimo pogovarjati. Kevin je presrečen pri nas in tudi mi smo z njim zelo zadovoljni. Take igralce potrebujemo.«

Atleticu grozi kazen, bo zato pripravljen plačati več?

Nemški klub Slovenca morda res ne želi prodati, a jasno je, da bi se ob primerni ponudbi to lahko hitro spremenilo. Glede na to, da Atleticu grozi kazen Fife, zaradi katere v primeru neuspešne pritožbe v naslednjih dveh prestopnih rokih ne bo smel registrirati novih igralcev, se »colchonerosom« mudi do konca tega zimskega prestopnega roka okrepiti svojo ekipo. Časa imajo do 23. ure 31. januarja.

Ker je Atletico letos v dobrem položaju in se v Španiji bori za obe lovoriki, v ligi prvakov pa ga v osmini finala čaka premagljivi PSV, je skoraj gotovo, da bo svoje vrste okrepil s kakšnim novincem, zanj pa bo najbrž pripravljen odšteti tudi kakšen milijon več, kot bi ga, če ne bi bil kaznovan. V naslednjih dneh bo torej znano, če bo slovenski vratar Jan Oblak v madridskem klubu morda res dobil družbo reprezentančnega soigralca.