Kako ste doživeli prekršek za enajstmetrovko?

Ni dvoma, da je bil prekršek za najstrožjo kazen. Tudi Švicar Djourou ni nič protestiral. Od zadaj me je kresnil po nogah in bil sem vesel, da sem lahko padel. Po podaji Lazarevića sem žogo namreč ukradel Novakoviću, zato bi me lahko okrcal, saj je bil v položaju, da bi lahko dosegel gol. Nastavil sem mu za strel z bele točke. Upam, da je bil s tem tudi zadovoljen. Novaković je pokazal izjemno psihično trdnost, bil je neverjetno hladnokrven, ni kazal nobenih znakov živčnosti ob izvajanju enajstmetrovke. Z dolgim zaletom je vratarju poslal jasno sporočilo, da bo streljal s polno močjo. Pravo nasprotje mene, saj si ne bi upal prevzeti takšne odgovornosti.

Kako ste na igrišču doživeli tekmo?

Če ne bi bilo fenomenalnega vratarja Handanovića, bi Švica zmagala z 2:0 ali 3:0. V prvem polčasu je bilo zelo težko, saj smo morali vseskozi teči za žogo, ker je nismo uspeli zadržati v svoji posesti.

V drugem polčasu je Slovenija prikazala boljšo igro kot v prvem.

Bilo je nekaj sprememb v taktični postavitvi. Ko smo imeli žogo, smo si več upali igrati, bili smo predrznejši. Srčno smo se borili 90 minut, kar so v drugem polčasu prepoznali tudi navijači in nas glasno spodbujali.

Tekma je bila zelo podobna lanski z Albanijo, ko je Slovenija zmagala z vašim evrogolom, tekmec pa je prevladoval na igrišču.

Zmagali smo, ker smo bili vztrajni in smo se borili do konca tekme. Švicarji so sicer lepo kombinirali do našega kazenskega prostora, kjer pa smo jim nato dobro zaprli prostor. Prav takšne zmage te dvignejo. V športu potrebuješ tudi tekme, ko je sreča velik zaveznik. A smo jo tudi izzivali s srčno igro. Zmagali smo tudi z ukano. Čez dva dneva se nihče ne bo spominjal, da smo le enkrat streljali v okvir švicarskega gola, ampak bo ostal le še izid 1:0.

V nedeljo ob 20.45 vas čaka že nova tekma v Litvi.

Uspeh proti Švici, ki je sicer ne premagaš vsak dan, je bil pozabljen že naslednje jutro. Proti Litvi bo povsem drugačna tekma. Več bomo imeli žogo v svoji posesti, zato bomo morali biti konkretni v napadu, kot smo bili v Estoniji. Če v Vilni ne osvojimo treh točk, tudi zmaga proti Švici ne bo veliko vredna. Zmaga je dvignila našo samozavest, zato gremo v Litvo po nove tri točke, da razveselimo vso Slovenijo.

Tudi vi ste izboljšali formo v primerjavi s prejšnjo tekmo z Estonijo v Talinu.

Potem ko se Salzburg ni uvrstil v ligo prvakov, je v klubu zavladalo malodušje. Zame je bil neuspeh proti Malmöju velik šok. V Salzburgu sem ostal prav zato, da bi igral v ligi prvakov. V dveh do treh tednih smo neuspeh preboleli. S štirimi zmagami v klubu so se dvignili moja forma, samozavest in razpoloženje. Znova igramo tako kot v najboljših časih. Na igrišču znova uživam.