Katalonci so sinoči proti lekarnarjem nastopili v močno okrnjeni zasedbi, saj so na igrišče stopili brez številnih nosilcev igre. Poleg poškodovanega Neymarja tako v začetni postavi med drugim ni bilo niti Gerarda Piqueja, Andresa Inieste, Sergia Busquetsa in Luisa Suareza, medtem ko sta priložnost za dokazovanje v napadu znova dobila golobrada napadalca Sandro Ramirez in Munir El Hadadi. Da bodo španski prvaki na Bay Areni nastopili oslabljeni, ni bilo presenečenje, saj so si še pred gostovanjem v Nemčiji že zagotovili prvo mesto v skupini E.

Odločitev Enriqueja, da ne tvega in odpočije nekatere svoje največje zvezdnike, je bila voda na mlin domačemu moštvu, ki je za uvrstitev v osmino finala potrebovalo zmago, obenem pa Bate Borisov ni smel izgubiti v Rimu proti Romi.

A srečanje se ni odvilo po željah Bayerja, saj je že v 20. minuti po diagonalni podaji Ivana Rakitića vratarja Bernda Lena spretno ugnal Lionel Messi. Na veliko olajšanje domačih navijačev pa je bilo vodstvo Barcelone kratkotrajno, saj je Nemce zgolj tri minute kasneje v igro za napredovanje znova vrnil Javier Hernandez.

Bayer je v nadaljevanju pritisnil na vrata španskega velikana, imel več od igre, a ob tem naletel na razpoloženega Marca-Andreja Ter Stegna, ki je uspešno zaustavil nekaj manj kot ducat poskusov v okvir vrat in svojemu moštvu priigral remi 1:1.

Razočaranje varovancev trenerja Rogerja Schmidta je bilo po tekmi še toliko večje, saj se je dvoboj v italijanski prestolnici končal brez zadetkov. »Za neodločen izid v Rimu smo izvedeli šele po tekmi,« je po zadnjem sodnikovem žvižgu jadikoval slovenski reprezentantKevin Kampl, ki je na zelenici preživel vseh 90 minut. »Imeli smo več priložnosti za zadetek, če bi jih izkoristili, bi bili med šestnajsterico najboljših. Smo izjemno razočarani, a obenem veseli, da bomo nastopili v evropski ligi. Dokazali smo, da ima ekipa ogromen potencial. Lahko je razmišljati o točkah, ki smo jih zapravili in tekmah, ki bi jih lahko dobili. Proti Romi smo vodili že z 2:0 in imeli lepo priložnost za zmago. Enako je bilo proti Bateju iz Borisovega, s katerim smo igrali 1:1. Lahko je tuhtati, kaj bi bilo, če bi bilo.«

Arsenal na krilih Girouda v osmino finala

Kar sinoči ni uspelo Bayerju, pa je Arsenalu, ki je gostoval pri grškemu prvaku Olympiakosu. Topničarji so morali za napredovanje v osmino finala tekmo dobiti z dvema goloma razlike oziroma z izidom 3:2 ali več. Londončanom se je veliki met posrečil, saj so svojo nalogo opravili z odliko in Pirej zapustili z zmago s 3:0. Junak srečanja je bil Olivier Giroud, ki je dosegel vse tri zadetke za Otočane (29., 49. in 67./11m).

Francoski napadalec je ob odsotnosti številnih poškodovanih nosilcev igre odgovornost prevzel na svoja pleča in sejal paniko v vrstah Olympiakosovih branilcev. »To je fantastično tako zame kot za ekipo. Zelo smo zadovoljni, da smo napredovali. Veseli smo tudi za naše navijače. Liga prvakov je tekmovanje, ki je predstavlja stopnico višje od ostalih. Resnično smo veseli uspeha. Sedaj se bomo ponovno osredotočili na domače prvenstvo, kjer bomo poskušali nadaljevati z uspešno igro, ki smo jo prikazali tu,« po srečanju zadovoljstva ni skrival Giroud.

Arsenal in preostalih petnajst moštev lige prvakov bo za svojega naslednjega tekmeca izvedelo prihodnji ponedeljek v Nyonu, kjer bo ob 12. uri opravljen žreb osmine finala.