Blessing Eleke, z dvanajstimi goli drugi najboljši strelec slovenskega nogometnega prvenstva, bo v Olimpiji zapolnil vrzel po odhodu Andraža Šporarja v Basel. Novica ni presenetljiva, saj so se v ljubljanskem klubu dlje časa ogrevali za nigerijskega nogometaša. Eleke bo skupaj z rojakom Ezekielom Hentyjem tvoril udarni napad vodilnega moštva lige, ki bo spomladi naskakovalo svojo prvo krono od ustanovitve kluba pred dobrimi desetimi leti.

Eleke kot Ronaldo s številko 99

Eleke je na uradni predstavitvi izžareval veselje ob podpisu pogodbe z Olimpijo. Skoraj ves čas je bil nasmejan, vsaj trikrat ali štirikrat je omenil, kako srečen je, da bo lahko oblekel zeleni dres. Olimpija je zanj plačala rekordno odškodnino znotraj slovenske lige. Predsednik kluba Milan Mandarić je odštel 800.000 evrov, čeprav je Elekejeva vrednost na spletnem portalu Transfermarkt prepolovljena. Za Mandarića je odmeven prestop dokaz, kako uspešno poteka »gradnja nove Olimpije«, kar je javno obljubil lani ob prihodu v klub.

Za Blessinga Elekeja so se zanimali tudi pri italijanskem prvoligašu Genoi, a je Mandarić vztrajal, da ga želi raje videti v Olimpiji. Ravno predsednik ljubljanskega kolektiva je bil ključni človek pri sklepanju posla, ki bo pri poravnavi dolgov koristil tudi Goričanom. »Zahvalil bi se Gorici, še posebej njenemu predsedniku Hariju Arčonu. Pri prestopu Elekeja se je obnašal kot velik profesionalec, zato velikih težav ni bilo. Plačali smo visok znesek, a verjamem, da bo Olimpija v nadaljevanju dobro iztržila ta nakup,« je dejal Milan Mandarić. Takoj zatem mu je polaskal športni direktor Ranko Stojić. »To je zgodovinski prestop in velika naložba v klub. Obenem je potrditev, kako ambiciozni smo. Zahvala našemu predsedniku za trud, ki ga je vložil,« je komentiral Stojić, Mandarić pa je dodal, da se bo njegovih besed spomnil ob sestavljanju nove pogodbe zanj.

Ko je Blessing Eleke novinarjem razlagal občutke veselja ob podpisu pogodbe za tri leta in pol, sta ga Mandarić in Stojić večkrat potrepljala po hrbtu, da bi mu sporočila, kako dobrodošel je v klubu. Eleke bo v Olimpiji nosil dres s številko 99, ki mu prinaša srečo. »Tudi brazilski Ronaldo je imel pri Milanu to številko,« je omenil nigerijski nogometaš. Kot je dejal, ne čuti velikega pritiska, ker bo stopil v čevlje kralja strelcev v jesenskem delu prvenstva Andraža Šporarja. »Prvič sem v tako velikem klubu, kot je Olimpija. Občutim velik izziv. Verjamem, da bom s svojimi igrami razveselil vse navijače. Želim si, da bi bili ljudje ponosni na Olimpijo,« je dejal Blessing Eleke.

Vidmarjev prestop že potrjen

Na naše vprašanje, katere okrepitve bo Olimpija še predstavila v prihodnjih dneh, je bil predsednik Mandarić skrivnosten. Omenil je, da veliko novih igralcev ne bodo pripeljali, da pa se zelo zanimajo za domžalskega vratarja Nejca Vidmarja, ki je med vratarji nemara celo številka ena v slovenski ligi. Po naših informacijah je prestop Vidmarja k Olimpiji že potrjen, novico naj bi uradno predstavili po petkovi redni skupščini kluba. Mandarić o tem ni želel veliko govoriti, je pa ob koncu druženja z novinarji povedal, da bodo ob Elekeju in Vidmarju moštvo morda okrepili še z enim ali dvema igralcema. »O okrepitvah se veliko pogovarjam z Rankom Stojićem in trenerjem Markom Nikolićem. Ko bomo kaj potrebovali, se ne bomo obnašali zadržano. Kljub vsemu je stabilizacija razmer v klubu največja vrednost tega kolektiva. Dejstvo je, da že zdaj z obema očesoma gledamo proti Evropi,« je pristavil Mandarić.