V ponedeljek zvečer je v Zürichu potekala Fifina gala prireditev, na kateri je že peto zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu dobil Lionel Messi. Da bo ta večer njegovemu največjemu rivalu Cristianu Ronaldu, ki je v glasovanju končal na drugem mestu, ostal v še slabšem spominu, pa so poskrbeli nepridipravi, ki so oskrunili Portugalčev kip v Funchalu, v največjem mestu na njegovi rodni Madeiri.

Nogometašev kip so v noči s ponedeljka na torek namreč onečastili z rdečo barvo, na hrbet bronastega Ronalda pa napisali Messi in številko 10, ki jo Argentinec nosi v klubu in reprezentanci. Kip so zjutraj kmalu očistili, nad predrzno potezo neznancev pa domačini niso bili navdušeni.

Dogodek je obsodila tudi Cristianova sestra Katia Aveiro, ki je na facebooku zapisala: »To dejanje označujem za zelo nečastno, a kar se mi zdi še bolj sramotno, je vsa zavist, ki obkroža Cristiana Ronalda, ter celo bes, ki ga nekateri zafrustrirani bebci javno kažejo na sramoten in nečasten način, zaradi katerega me je kot Portugalko sram in me žalosti.«