Čeprav je bil razred zase na 64. novoletni turneji, je Peter Prevc zadnje tri dni slabo spal zaradi nervoze, ko je moral na zadnji tekmi v Bischofshofnu odbiti napade tekmecev, da je dvignil zlatega orla. Potem ko je z uspehi na noge dvignil vso Slovenijo, se je v noči po zgodovinskem dnevu za slovenski skakalni šport lahko vsaj malo naspal. Ko je po tekmi, na kateri se je zaradi številnih slovenskih navijačev počutil kot doma v Planici, opravil številne obveznosti, ki so trajale poltretjo uro, se je v hotelu le usedel k večerji za mizo, za katero je bila zbrana in je že nazdravljala vsa slovenska reprezentanca, pa tudi vodstvo Smučarske zveze Slovenije, ki je bilo na Solnograškem v najmočnejši zasedbi.

Nemci so na zadnji tekmi napovedali napad z vsemi orožji, da bi Prevcu izmaknili zmago, a ko je turnejo sklenil s tretjo zaporedno zmago, so mu iskreno čestitali s pripombo, da bi ga lahko premagali le, če bi letel v nasprotni smeri. »Ni razloga, da bi bil žalosten. To je velik dan zame. Prvič v karieri sem na vseh štirih tekmah stal na odru za zmagovalce. Peter je bil enostavno boljši od mene,« je povedal Severin Freund. V seštevku dolžin osmih skokov je Prevc premagal Freunda za 10,5 metra, a so pedantni Nemci takoj izračunali, da se je zaostanek iz tekme v tekmo manjšal, tako da so se mu v Bischofshofnu na serijo približali na poldrugi meter. Prevc je imel daleč najslabše razmere v zraku, torej največ vetra v hrbet, a je kljub temu dobil sedem od osmih serij, kar pomeni, da ima izjemno moč v nogah ob odrivu na odskočni mizi. Le v seštevku sodniških ocen je bil Freund za pol točke boljše. Pri ocenah je pomemben človeški faktor, torej kako posameznik vidi skok. Ob tem je treba dodati, da sta na vseh štirih tekmah sodnika iz Avstrije in Nemčije, ki gostita turnejo. Ko smo že pri sodnikih: na tekmah v Oslu od 4. do 7. februarja bo sodnik Božidar Prevc, kar pomeni, da bo ocenjeval svoje sinove Petra, Domna in morda celo Ceneta, če si izbori mesto v reprezentanci.

Čeprav je Peter Prevc končal niz sedmih zaporednih avstrijskih zmag v skupnem seštevku, so si pri severnih sosedih enotni, da je bila zmaga Slovenca povsem zaslužena. Enega največjih poklonov mu je izrekel nekdanji smučarski skakalec iz Beljaka Martin Koch, strokovni komentator na avstrijski televiziji: »Peter Prevc je Roger Federer smučarskih skokov. Ne dela nič spektakularnega, vendar svoje odlike in vrline uporabi na najboljši možen način. Vse, kar dela, je elegantno in preprosto.«

Že včeraj zjutraj je Peter Prevc z drugimi člani slovenske reprezentance sedel v kombiju, ki jih je iz Bischofshofna odpeljal v 700 kilometrov oddaljeni Willingen, kjer bodo danes kvalifikacije, jutri preizkušnja moštev in v nedeljo posameznikov. Slovenci se v Willingenu dobro znajdejo, saj so zmagali na zadnjih dveh moštvenih tekmah. Tekmi bosta generalka za drugi vrhunec sezone – svetovno prvenstvo v smučarskih poletih od 14. do 17. januarja na letalnici Kulm na avstrijskem Štajerskem, kjer so gledalci običajno tako razposajeni kot na poletih v Planici. Ker je bilo na turneji veliko debat o dresih in je bil pod drobnogledom zaradi domnevno prevelikega oblačila predvsem Freund, bodo v Willingenu izvedli novo in strožjo meritev.