Avstrijski alpski smučar Marcel Hirscer je na prvi tekmi v koledarskem letu v Santa Caterini znova pokazal svoj najlepši obraz. Dosegel je prvo slalomsko zmago v sezoni, skupno že 36. v karieri, s katero se je izenačil z legendarnim rojakom Benjaminom Raichom. Z izjemnim napadom na drugi progi (po prvi je bil tretji) je kot prvi v sezoni ugnal Norvežana Henrika Kristoffersena, zmagovalca prvih dveh preizkušenj sezone. Prvič v tej sezoni se je na zmagovalne stopničke povzpel Rus Aleksander Horošilov, ki ga vodi slovenski trenerski prvokategornik Jani Hladnik.

Moški slalom ostaja edina disciplina alpskega smučanja, v kateri Slovenci v tej sezoni še niso zbrali niti točke. Pri Maticu Skubetu je bilo mogoče opaziti, da sta slabša nastopa na prvih dveh preizkušnjah pustila posledice. Smučal je previdno, do odstopa pa je imel slabe vmesne čase, ki mu s startno številko 35 niso obetali uvrstitve na drugo progo. Miha Kürner je imel 18. prvi vmesni čas, nato pa je odstopil ter stresel sol na slovensko slalomsko rano v tej sezoni.

Številni alpski smučarji so dokazali, da je bila današnja preizkušnja idealna za uveljavitev z višjimi startnimi številkami. Z 29. časom se je s številko 73 na drugo progo uvrstil Šved Emil Johansson, Švicar Marc Rochat je s številko 62 dosegel 23. čas, svojevrsten podvig pa je uspel Kristapsu Zvejnieksu, ki se je s številko 58. prvič v karieri uvrstil med dobitnike točk. Osvojil je druge latvijske točke svetovnega pokala, potem ko je bil v sezoni 2011/12 Rode Roberts 29. v kombinaciji v Sočiju.

Svetovni pokal v alpskem smučanju za moške se bo nadaljeval konec tedna v Adelbodnu, kjer bo v soboto veleslalom, v nedeljo pa slalom.

Izidi moškega slaloma v Santa Caterini: 1. Hirscher (Avs) 1:54,54, 2. Kristoffersen (Nor) + 0,21, 3. Horošilov (Rus) + 0,32, Matic Skube in Miha Kürner sta odstopila na prvi progi, svetovni pokal – slalom (po 3 tekmah): 1. Kristoffersen 280, 2. Hirscher 260, 3. Horošilov 114, skupno: 1. Hirscher 721, 2. Svindal (Nor) 636, 3. Kristoffersen 471, 72. Kline in Kranjec po 38, 103. Kosi 14, 105. Čater (vsi Slo) 13.