Norvežani vsak dan potrjujejo, da so hit nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Nov serijski zmagovalec postaja Henrik Kristoffersen, ki je sinoči v Madonni di Campiglio prepričljivo dobil tudi drugi letošnji slalom. Viking je še drugič v sezoni za več kot sekundo ugnal Marcela Hirscherja. Štirikratni zmagovalec svetovnega pokala je vnovič prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, potem ko se z Akslom Lundom Svindalom menjata v vodstvu vsak dan italijanske turneje. Avstrijci so imeli junaka tudi v Marcu Schwarzerju, ki se je na najnižjo stopničko zmagovalnega odra povzpel s 17. mesta po prvi progi in startno številko 33. Izjemen preskok je uspel tudi Švicarju Luci Ärniju, ki je z najhitrejšim časom druge proge s 25. mesta napredoval na peto.

Slovenci? Znova žalostno in realno. Maticu Skubetu je startna številka 36 omogočala preboj na drugo progo, čeprav je bila ob njegovem smučanju že dobro načeta. Toda večni slovenski slalomski up za uvrstitev v finale tega ni izkoristil ter večkrat izgubil ritem, v spodnjem delu pa nato odstopil. Miha Kürner in Žan Grošelj, ki je dan pred tekmo s 13. mestom na tekmi evropskega pokala v Pozzi di Fassi dosegel svojo najboljšo uvrstitev, pa sta bila precej prepočasna, da bi se po progi Canalone Miramonti še enkrat spustila. Kot je v zadnjih letih že navada, na Madonno di Campiglio ostajajo zgolj lepi spomini na dve slovenski zmagi, ki sta ju na italijanski klasiki pred desetletji dosegla Bojan Križaj in Jure Košir.

S slalomom v Madonni di Campiglio se je končala petdnevna tekmovalna predbožična turneja, ki se je začela v Val Gardeni in nadaljevala v Alti Badii. Moški bodo tudi zadnjo letošnjo tekmo imeli v Italiji, in sicer 29. decembra na smuku v Santa Caterini. Ženske se bodo 28. in 29. decembra merile na veleslalomu in slalomu v Lienzu.

Izidi slaloma: 1. Kristoffersen (Nor) 1:37,80, 2. Hirscher + 1,25, 3. Schwarz (oba Avs) + 1,59, 55. Kürner, 59. Grošelj, Skube (vsi Slo) je odstopil na prvi progi, svetovni pokal – slalom (po 2 tekmah: 1. Kristoffersen 200, 2. Hirscher 160, 3. Chodounsky (ZDA) 79, skupno: 1. Hirscher 623, 2. Svindal 600, 3. Jansrud (oba Nor) 407.