Odgovor na pogosto vprašanje, kakšne pravice imajo istospolno usmerjeni ljudje v kalifatu je zelo preprosto. Nimajo jih. Kalifat je država, ki temelji na trdnih družinskih vrednotah in njihovi obrambi. Istospolno usmerjeni moški in ženske se v kalifatu po zakonu ne smejo poročati in ne smejo imeti otrok. Zakon se resno izvaja.

Istospolno usmerjene državljane peljejo na vrh najvišje zgradbe v mestu in jih vržejo dol. Če preživijo, jih gledalci kamenjajo do smrti. Takoj po zavzetju Palmire so dva vrgli z nebotičnika, da si zapomnita. Prva dva moška so usmrtili lanskega novembra v Dir es Zuru, vendar so ju tam samo kamenjali. Vsaj šestdeset so jih v dveh letih usmrtili s skokom z nebotičnika ali obglavljenjem. V trenutku izjemne humanosti so letošnjega septembra devet moških in enega petnajstletnika zaradi nemoralnih spolnih odnosov ustrelili v tilnik.

Družinski odnosi lepo napredujejo. Ustava Sadama Huseina je z opustitvijo prepovedi kazala skoraj liberalen odnos do drugačnih spolnih praks v nekdanjem Iraku, v Asadovi Siriji pa je še vedno v veljavi zakon, ki istospolne odnose kaznuje s tremi leti zapora. Niti v Iraku, niti v Siriji niti v Kalifatu o tem vprašanju še niso izpeljali referenduma.