Po hudi bolezni je v 56. letu starosti umrla nekdanja alpska smučarka Nuša Tome Babnik. Alpsko smučarsko pot je začela v Partizanu v Medvodah, kasneje je prestopila v Škofjo Loko k Alpetourju. V člansko jugoslovansko reprezentanco jo je uvrstil Tone Vogrinec pri komaj 14 letih, v svetovnem pokalu pa je vztrajala kar enajst sezon. Bila je udeleženka dvojih olimpijskih iger, in sicer leta 1980 v Lake Placidu (bila je 23. v veleslalomu) in 1984 v Sarajevu (bila je 21. v veleslalomu, v slalomu pa je odstopila). Na svetovnem prvenstvu je nastopila leta 1978 v Garmisch-Partenkirchnu. V njeni generaciji so od slovenskih alpskih smučark tekmovale še Bojana Dornig, Metka Jerman, Andreja Leskovšek in Anja Zavadlav, s katero sta ohranili tesne prijateljske odnose do njenih zadnjih dni.

Nuša Tome je svoj največji uspeh dosegla leta 1984, ko je bila na slalomu v Mariboru sedma. Med najboljšo deseterico se je uvrstila še trikrat; leta 1982 je bila osma na veleslalomu v San Sicariu (s startno številko 62, kar si je štela za največji uspeh), leto kasneje osma na slalomu v Sestrieresu, leta 1984 pa deseta na slalomu v Limoneju. Med najboljšo petnajsterico se je uvrstila osemkrat. Tome-Babnikova je bila tudi članica sveta Fundacije za šport in izvršnega odbora Smučarsko skakalnega kluba Ilirija. Diplomirala je na fakulteti za šport, dvakrat je bila izbrana za najboljšo športnico Gorenjske.

Med tistimi, ki so do zadnjega ohranjali stike z Nušo Tome Babnik, je bil športni delavec Tomo Levovnik. »Nuša je bila predana športu. Vsa družina jo je pri tem zelo podpirala. Bila je dobrodušna in dobrovoljna športnica. Vselej je bila prijazna in je bila prava svetla točka v takratni izjemno uspešni reprezentanci. Bila je tudi neposredna. V reprezentanco je prišla zelo mlada. Prepričan sem, da če bi tedaj imela dekleta boljše pogoje, kot so jih imela, bi lahko bistveno hitreje napredovala ter se razvijala. Kljub temu je bila lahko Nuša oziroma celotna generacija ponosna, da se je po nekaj sušnih letih znova uvrščala v svetovnem pokalu na vidna mesta,« se spominja Tomo Levovnik, ki je bil trener Nuše Tome od leta 1978 do 1980.