Miami je že nekaj mesecev iskal možnost, kako bi se znebil organizatorja igre Maria Chalmersa, da bi s tem znižal seštevek plač igralcev, ki letos presega dovoljeni »salary cap«, zato mora vročica plačevati t.i. luksuzni davek. Predsednik floridske franšize Pat Riley je včeraj le našel rešitev in Chalmersa v menjavi štirih igralcev poleg Jamesa Ennisa poslal v Memphis, od tam pa sta se v Miami preselila Beno Udrih in Jamell Stokes. Z menjavo bo Miami privarčeval šest milijonov pri plačilu luksuznega davka.

Če bo Udrih v Miamiju dobil prednost (ali vsaj podobno minutažo) pred tretjim organizatorjem igre v moštvu, Tylorjem Johnsonom, bo igro vročice odslej večinoma vodila slovenska dvojica. 33-letnemu Šempetrčanu bi utegnil sistem igre Miamija, ki kljub prihodu Dragića še vedno spada med počasnejše ekipe na parketu, ustrezati. Zanimivo pa bo videti, če bo prihod rojaka v moštvo spodbudil oziroma prebudil Gorana Dragića, ki v novi sezoni (še) ne navdušuje.

(Foto: USA TODAY Sports / reuters)

10 točk in 4 podaje na tekmo - premalo za 86 milijonov?

Poleti je Dragić z Miamijem sklenil odmeven dogovor in podpisal donosno petletno pogodbo za 86 milijonov dolarjev ter si s tem nakopal velike zahteve strokovnega vodstva kluba ter še večja pričakovanja navijačev vročice, ki si v letošnji sezoni želijo vsaj nastopa v finalu vzhodne konference. A Ljubljančan v prvih tednih nove sezone ni blestel in si je s povprečjem 10 točk (met iz igre le 42,5-odstoten) in 4 podaj v 30 minutah igre (najslabša statistika v zadnjih šestih sezonah, odkar v NBA dobiva več priložnosti za igro) že nakopal kar nekaj kritik navijačev na spletnih forumih in družbenih omrežjih.

Očitno se Dragiću pozna daljša odsotnost z igrišč, saj med aprilom in oktobrom ni igral, tudi sam pa je izpostavil, da je letos na začetku sezone nekoliko slabše pripravljen, ker prvič po dolgem času poleti ni bil v reprezentanci. Kljub temu, da mu je Miami ponudil skoraj najvišji možen znesek in petletno pogodbo, pa je zanimivo, da vročica igre ni kaj dosti prilagodila hitremu slovenskemu organizatorju igre, ki se v trenutnem sistemu trenerja Erica Spoelstre še ne znajde najbolje in je tudi zato vidno padel njegov učinek v igri, tako po točkah kot po asistencah.