Ker so morali udeleženci šova ob prijavi napisati nekaj besed tudi o svojih »morebitnih dosedanjih izkušnjah z javnim nastopanjem«, sta prva tekmovalca, ki naj bi spadala v ožji krog favoritov, že znana. Iz Ljubljane prihaja Aleš, ki je zaposlen v državni upravi. »Otroci potrebujejo vsakogar izmed nas. Pokazal vam bom, da ima dan več kot 24 ur,« napoveduje Ljubljančan, ki je svoje vragolije v podobnem šovu predstavil že pred tremi leti in takoj pokazal svoj vsestranski talent. Tedaj se je namreč kot prvi tekmovalec po srednjem veku predstavil v lovu na čarovnice in čarovnike. »Sedaj nastopam pred sodiščem, na večjih ljubljanskih trgih in celo v parlamentu. Moje fotografije si danes delijo na družbenih omrežjih. Izkušnje so zagotovo na moji strani,« v svoji prijavnici navaja Aleš.

Metka prihaja z Gorenjske. Je novinka na tej sceni, a – kot pravi – za gledalce, poslušalce in bralce pripravlja veliko presenečenje. Zato tudi odločitev, ali naj se preizkusi v šovu, ni bila težka. »Vsakdo izmed nas ima potrebe, ki jih še ni odkril. In v tem šovu bom dokazala prav to. Po mojem nastopu bodo stari starši, torej babice in dedki, kar naenkrat začutili potrebo, da posvojijo vnuka oziroma vnukinjo. Zakaj? Vsak otrok si želi dobro mamico in očka, a tudi skrbna in ljubeča staro mamo in starega očeta,« svoje nadnaravne moči, ki sicer sprožajo kar nekaj dvomov v strokovnih krogih, razume Metka. O zmagi je tako rekoč prepričana: »Zbrala bom več kot 340.000 podpisov državljanov. Ustaviti me ne more več niti parlament!« Ali bo na spektaklu vseh spektaklov nastopil tudi nevidni Tadej – njegov talent je prav ta, da obstaja, a ga ne vidimo – ostaja seveda skrivnost.

Izkupiček zbranih sredstev tega spektakularnega šova bo namenjen izboljšanju položaja katoliške cerkve na Slovenskem, političnih strank in za demokracijo najpomembnejšega politika v državi, glavni pokrovitelj tega medijskega dogodka pa bo s tesno večino (5:4) Ustavno sodišče Republike Slovenije. Novice o šovu Za otroke gre, ki ga bo sicer prenašala televizijska hiša Nova24TV, lahko za zdaj spremljate na spletni strani 24kul.si. Vstopnice za zaključno prireditev so še na voljo, zato vabljeni k molitvi!