Znano je namreč, da so pripadniki omenjenih organizacij sodelovali pri pripravi protibegunskega shoda. Opozarjali so, da so tako imenovani begunci teroristi, zaslužkarji in koristolovci, ki ne spoštujejo zakonov in civiliziranega obnašanja, da je Viktor Orban junak, da je treba tudi na slovenske meje postaviti vojsko... In javna televizija je v svojih paradnih informativnih oddajah (Dnevnik in Odmevi) taki domoljubni retoriki odgovorno dala prostor, pomen in veljavo za nadaljnji razvoj. V bistvu ji je namenila prav toliko programskega časa, kolikor ga je bilo na voljo Festivalu odprtih meja za vse, na katerem se je izražalo sočutje in solidarnost z begunci. Brez dodatnega komentarja, do sekunde natančno, tako surovo, da se je celo števec za štetje udeležencev shodov na koncu dvakrat ustavil pri istem številu (300). Četudi so strpni obritoglavci v petek na primitiven način žalili temnopolta turista sredi Ljubljane, incidentov ni bilo, napade na istospolno usmerjene državljane pa smo tako in tako že vsi pozabili. Sicer pa vsebino pisma, ki ga hranimo v uredništvu, objavljamo v nadaljevanju.

»Spoštovano uredništvo informativnega programa Televizije Slovenija, s ponosom ugotavljamo, da niste nasedli provokacijam, ki jih širijo novodobni levičarji, in da ste se tudi sami prepričali, da smo spet pred hudo nevarnostjo. V nevarnosti je celotno slovenstvo, naša identiteta, kultura in vse, kar nam je drago. Skozi vso zgodovino so nam tujci stregli po življenju, kradli našo lastnino, nas terorizirali, nam nasilno spreminjali kulturo, jezik ali celo imena. Danes, leta 2015, pa se to dogaja ponovno. Na sto tisoče tako imenovanih beguncev trenutno prihaja proti nam. To ni imigracija, to je invazija.

Mediji o negativnih vidikih, ki jih povzročajo tako imenovani begunci, seveda molčijo. Kdo bo povrnil škodo, ko bodo migranti slovenskim kmetom pokradli pridelek? Država za to ni odgovorna! Ste se že vprašali, kaj dobimo, če se združijo muslimani in levičarji? In kako bo, ko naši otroci v osnovnih šolah ne bodo imeli več svinjine na jedilnikih? Pred dnevi smo na naši facebook strani pisali o vašem podlem ukinjanju profilov, brisanju komentarjev in onemogočanju komentiranja, vendar ste v petek vendarle pokazali, da vam ni mar za naše otroke. Komentiranje pod novicami o tako imenovanih beguncih je potrebno. Zakaj ne bi objavili resnice, torej dopustili tudi tistim, ki bi radi streljali na mejah, da povedo, kako je treba zaščititi slovenstvo? Dajte nam spet priložnost!

Formirajmo se v fronto, tvorimo osvobodilne enote in teritorialno obrambo, da lahko v primeru nasilja in diskriminacije nad Slovenci ustrezno ukrepamo. Kljub temu da nas je samo dva milijona, jim bomo pokazali, da z nami ni šale – da se nas ne da zatreti! Za domovino!

S spoštovanjem, vaša Koalicija sovraštva.«