Občutite kakšno razliko v primerjavi s prvimi štirimi evropskimi prvenstvi?

Razlika je ta, da smo letos precej boljši in izkušenejši kot v preteklosti. Bolje smo se pripravljali, zato smo bolj zreli. Imamo največ možnosti za odmeven uspeh, čeprav smo jih imeli tudi že v preteklosti, a jih nismo izkoristili. Pričakovanja so velika.

Kje se ustavijo?

Zakaj bi se sploh ustavljala? Želimo priti čim višje, toda to so prazne besede, če jih ne uresničimo na igrišču.

Bi bil izpad v četrtfinalu uspeh?

Razočaran bi bil, če ne bi pokazali maksimuma. Odigrati moramo najboljšo predstavo. Če je na koncu nasprotnik boljši, potem ne moreš biti razočaran. Na parketu moramo pokazati vse, kar znamo, to je edina pot.

Za slovensko reprezentanco velja, da najbolje igra proti najboljšim nasprotnikom.

Kljub temu smo letos v evropski ligi dokazali, da lahko redno zmagujemo tudi proti manj slovitim reprezentancam. Z močnimi tekmeci smo vedno igrali dobro, toda eno so pripravljalne igre, drugo pa evropsko prvenstvo. Na prejšnjem prvenstvu smo najprej premagali Srbijo, nato pa izgubili z manj kvalitetnimi nasprotniki, zato smo šli domov. Letos moramo pokazati bolj konstantno igro.

Imate kaj strahu, da tudi tokrat ne boste napredovali v izločilne boje?

Osebno o zadnjem prvenstvu sploh ne razmišljam. Tako se je pač izšlo. Letos je vse drugače. Temelji so postavljeni na novo, zato ni strahu.

Na pripravljalnem turnirju v Nemčiji ste premagali Srbijo in Francijo, ki sta poleti igrali v finalu svetovne lige.

To je bil pripravljalni turnir, ki se precej razlikuje od evropskega prvenstva. Videli smo, da moramo biti na visoki ravni v vsakem nizu na vsaki tekmi, če želimo nekaj doseči. Če si proti tako kvalitetni ekipi privoščiš zgolj trenutek nezbranosti, te takoj kaznuje in tudi premaga.

Na istem turnirju ste proti Nemčiji gladko izgubili.

Po tekmi smo takoj opravili analizo. Do dvajsete točke smo bili izenačeni, nato pa smo naredili dve ali tri napake, s čimer smo jim podarili tri nize. Proti Srbom in Francozom se nam to ni zgodilo, saj smo bili skoncentrirani tudi v končnici nizov.

Kako na vas gledajo tekmeci?

Zagotovo nas ne jemljejo enakovredno najboljšim reprezentancam, toda nekje v ozadju razmišljajo tudi o nas. Smo na dovolj visoki ravni, da lahko premagamo vsakega tekmeca.

Kakšna je vaša osebna forma?

Dobra, toda najboljše predstave bi moral pokazati v Bolgariji.

Prvenstvo je zelo kratko, vsega bo konec v devetih dneh.

Takšen program je mučenje, ampak je za vse reprezentance isti. Vmes ne bo časa za razvijanje forme.