Za začetek najbolje, da opišete, kako ste se znašli pri poljskem podprvaku?

Gre za klub, ki je na visoki profesionalni ravni in ni bilo nobenih problemov s privajanjem na novo okolje. Ne vem natančno, kje so me opazili, saj je prestop uredil moj menedžer. Na začetku sicer nisem igral veliko, a sem zdaj na igrišču vedno več, zato sem zadovoljen. Imamo težak razpored in veliko tekem, tako da bomo vsi dobili svojo priložnost.

Na uvodnih sedmih tekmah poljskega prvenstva ste zabeležili le dve zmagi. Kako to?

Naš start v sezono je mala katastrofa. Vmes smo imeli nekatere prebliske, na primer, ko smo premagali Zakso, kjer igra Tine Urnaut. Takrat so bili prvi na lestvici, mi pa smo z odlično igro sami sebi dokazali, da smo lahko zelo dobri. Imamo probleme z zadrževanjem konstantnosti, kar nas na začetku sezone najbolj "zafrkava".

Se zaradi slabih iger že kaj pojavljajo pritiski vodstva kluba po boljših rezultatih?

Do zdaj jih še ni bilo, a verjetno se bodo počasi začeli. Res smo namreč vsi v klubu pričakovali, da bomo na zadnjem gostovanju pri Delecti iz Bydgoszcza osvojili vse tri točke, a ko smo potem prišli domov z ničlo, ni bilo ravno najbolje. Verjetno bodo kmalu nastali pritiski, a to je sestavni del profesionalnega športa.

Pred vrati je začetek lige prvakov in dvoboj z ACH Volleyjem. Kakšne so priprave na to tekmo?

Že štiri tedne igramo v ritmu sobota-sreda, tako da imamo na vsake tri dni tekmo. Vsi že nestrpno pričakujejo začetek lige prvakov, a v našem moštvu se pripravljamo samo na vsakega naslednjega nasprotnika, tako da smo priprave na ACH Volley začeli šele v ponedeljek.

Boste svojemu trenerju in soigralcem kaj pomagali z nasveti, saj ste vendarle bivši član ACH?

Zagotovo bom podal nekaj informacij, a to je predvsem delo trenerjev, statistikov in ogledovalcev tekem, ki morajo ugotoviti, kaj in kako. Večina igralcev pri ACH je res istih, a ni nujno da imajo še vedno isti stil igre, kot pred dvema letoma, ko sem še jaz igral z njimi.

Ste se že kaj pogovarjali z vašimi prijatelji iz blejskega kluba?

Stopili smo v stik, saj so že prišli na Poljsko, tako da bo dovolj časa, da se dobimo in kakšno rečemo. Kakšnih zbadljivk in stav pa zagotovo ne bo.

Poljska liga je poleg italijanske najboljša na svetu. Je morda zaradi tega domače tekmovanje bolj pomembno od lige prvakov ?

Tudi lani je Jastrzebski igral v ligi prvakov in v zadnjem krogu skupinskega dela je imel možnost, da se uvrsti v izločilne boje. A ker je takoj čez tri dni igral v finalu poljskega pokala, so se v klubu odločili, da je bolj pomemben domači pokal. Na ligi prvakov je zagotovo velika teža, da se pusti v Evropi lep vtis in da se pride čim dlje, a še vedno je na prvem mestu poljska liga, v kateri se precej klubov bori za najvišja mesta.

Dodana vrednost poljske lige je tudi odlično navijanje v praktično vseh dvoranah...

Vsi navijači na Poljskem so fenomenalni. Kamor koli pridemo, nas čaka polna dvorana. Izjema je bilo ravno naše zadnje gostovanje v Bydgoszczu, kjer imajo dvorano za osem tisoč ljudi, a jih je prišlo samo tri tisoč. Odlika poljskih navijačev je tudi, da navijajo skozi vso tekmo in znajo pričarati fenomenalno vzdušje.

V lanski sezoni ste igrali v Grčiji za Iraklis, zato verjetno dobro poznate Olympiacos, ki je v isti skupini kot Jastrzebski in ACH.

Olympiacos je zelo spremenil zasedbo. Dobro poznam srednjega blokerja Jirija Krala, s katerim sem bil soigralec pri Iraklisu. V zadnjem času z njim nisem v stiku, a že na začetku mi je pravil, da niso tako dobri kot lani. Gre za improvizirano, a še vedno dobro ekipo. Tako mora Dimitris Djurić (Grki so ga preimenovali v Mitarja Tzouritsa, op.p.), ki je eden najboljših srednjih blokerjev, kar sem jih videl, zdaj igrati kot korektor.

Koliko veste o Budvanski Rivijeri, kjer sta vsem poznana trener Veselin Vuković in libero Sebastijan Škorc?

Vem, da imajo odličnega trenerja in odličnega libera, ostalih pa ne poznam dobro. No, vem še, da jih je okrepil Francesco Biribanti, ki je bil pred leti res dober igralec. Za zdaj ni znano, v kakšni formi so, saj Budva ne igra v odmevnem prvenstvu in v Črni gori nima problemov. Kako se bo znašla na močnih tekmah, pa bomo še videli.