Pri Keithu Richardsu nas pravzaprav nič več ne more presenetiti. Enainsedemdesetletni legendarni član skupine Rolling Stones je v intervjuju za GQ dejal, da bi rad, da njegovi hčerki Theodora in Alexandra posnifata njegov pepel, tako kot je on posnifal pepel svojega očeta, pomešan s kokainom. »Obema bi takoj dal slamici,« je dejal.

Incident s pepelom svojega očeta je priznal leta 2007. Njegov oče Bert je umrl star 84 let. Po besedah legendarnega kitarista oče ne bi imel nič proti, če bi videl, da ga je posnifal. »Tudi jaz sem še vedno živ,« je tedaj zatrdil. Kasneje je te trditve sicer zanikal, a nazadnje leta 2010 vendarle priznal, da je bilo vse res. Razložil je, da se je, ko je odprl očetovo žaro, nekaj pepela streslo in v hipu se je odločil, da je bolje, da ga posnifa, kot pa posesa. Preostali pepel je stresel okoli hrasta.

Keith Richards je bil desetletja odvisen od kokaina, ki ga je opustil leta 2006, potem ko je omamljen padel s palme na Fidžiju. A kot je razložil v intervjuju, ne obžaluje niti enega leta odvisnosti. Največje obžalovanje je čutil takrat, ko mu je zmanjkalo kokaina, a kot je dejal, se je res rad družil z narkomani, saj naj bi bili po njegovih besedah zelo zanimivi ljudje.

Heavy metal križarjenje po severnih morjih

Ko so pred letom dni objavili, da bo prvi teden letošnjega septembra organizirano posebno heavy metal križarjenje, so bile vse kabine na ladji razprodane v eni uri. Za ceno tisoč evrov so ljubitelji te glasbe kupili posteljo, hrano, pivo 24 ur na dan in vsak dan heavy metal koncert na palubi ladje. Križarjenje je organizirala agencija TUI v sodelovanju z organizatorji največjega nemškega heavy metal festivala v Wackenu. Ladja je plula po severnem morju med Dansko in Švedsko, a ogledovanje turističnih znamenitosti je bilo zadnja stvar, ki je zanimala potnike. Na treh odrih ladje, ki se je imenovala Moja ladja, so nastopali nemški, finski in švedski heavy metal bendi in zabava je bila zagotovljena.

Večina potnikov je bila sicer v srednjih letih, zato so vsako dopoldne potrebovali posebne masaže, da so bili do večera spet nared za žaganje. Kot je za DW dejalo kabinsko osebje, so bili metalci prijazni in res nezahtevni gostje. Edino, kar je bilo posebnega, je, da so na dan pojedli po 5000 burgerjev z jajci in ocvrtim krompirčkom ter v dveh dneh popili ladijsko zalogo piva, ki navadno zdrži tedensko križarjenje. Medtem ko so zaloge penečega vina ostale nedotaknjene.

Oče Novih fosilov v zaporu

Vajeni smo, da na Hrvaškem zapirajo politike, tokrat pa se je v enomesečnem priporu znašel eden najbolj znanih hrvaških glasbenikov Rajko Dujmić, oče Novih fosilov. Aretirali so ga minuli ponedeljek, ko je na policijski postaji družinsko nasilje prijavila njegova soprog Snježana Šimek Dujmić. Mož jo je pozno popoldan udaril, lažje poškodovana je pomoč poiskala v bolnišnici. Če ga bodo obtožili povzročitve lažjih telesnih poškodb soprogi, mu grozi do tri leta zapora.

Dujmić je bil na enodnevnem obisku doma, saj je že od oktobra lani na zdravljenju odvisnosti od mamil. Tudi v ponedeljek so ga takoj po aretaciji odpeljali v bolnišnico zaradi krhkega psihičnega stanja. Glasbenik naj bi bil psihično strt tudi zaradi spora s člani Novih fosilov, ki so ga lani na poslovilni turneji prav zaradi odvisnosti vrgli iz benda. Dujmić je lastnik imena Novi fosili in razmišlja o tem, da bi jih tožil in prepovedal uporabo imena.

Dujmića so aretirali tudi pred desetimi leti, ko so ga v nekem zagrebškem bifeju našli s paketkom kokaina. Tedaj je trdil, da so mu ga podtaknili.

Pevec R.E.M. opsoval Trumpa

Pevec skupine R.E.M. Michael Stipe je Donaldu Trumpu brezkompromisno sporočil, naj se gre j....! Tak je bil njegov odziv na twitterju potem, ko je Trump njihovo pesem iz leta 1987 It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine) predvajal na čajanki v Washingtonu. R.E.M. je nemudoma objavil uradno izjavo, da se distancirajo od tega, da Donald Trump ali kateri koli drug politik uporablja njihovo glasbo. Basist skupine Mike Mill pa je na twitterju še dodal, da »bi oranžni klovn naredil vse, da bi pritegnil pozornost«, in mu gre na živce, da mu jo zdaj posvečajo tudi sami.

Člani skupine so tudi opozorili, da niso dovolili uporabe svoje glasbe v politične namene, da pa bodo to priložnost izkoristili in ameriške volilce opomnili, da morajo pri odločitvi za predsednika gledati večjo sliko kot le dnevni politični šov. Trump pa ni edini politik, ki ga je Michael Stipe letos opsoval. Marca je enake besede uporabil tudi za guvernerja države Indiana Michaela Pencea, ko je ta podpisal spolni zakon o »verski svobodi«.opsoval Trumpa

Tudi TV-igralke zaslužijo manj kot moški kolegi

Ne glede na to, kako se vsi trudijo, da bi bili enakopravni, se je ob nedavni Forbesovi objavi petnajstih najbolje plačanih televizijskih igralk ponovno izkazalo, da so ženske manj plačane kot moški. Prvo mesto si delita Sofia Vergara iz serije Sodobna družina (Modern Family) ter Kaley Cuoco - Sweeting iz Velikih pokovcev (The Big Bang Theory); vsaka je zaslužila 28,5 milijona dolarjev. Forbes je pri določanju zneska upošteval zaslužek med 1. junijem 2014 in 1. junijem 2015 iz pogodb za televizijske nadaljevanke kot tudi za druge dejavnosti, recimo honorarje za pojavljanje na različnih prireditvah. Vergarova je tako postala prva igralka, ki je na vrhu najbolje plačanih TV-igralk štiri leta zapored. Tudi na tretjem mestu je igralka iz Sodobne družine, Julia Bowen, ki je zaslužila 12 milijonov dolarjev.

Številke so dokaz, da ženske zaslužijo manj kot moški. Res je sicer, da je najbolje plačani moški TV-igralec Jim Parsons iz Velikih pokovcev lani zaslužil le pol milijona dolarjev več kot ženski kolegici. Toda razlika se pokaže v nadaljevanju lestvice: prvih sedem moških igralcev je vseh zaslužilo več kot 20 milijonov dolarjev, pri ženskah pa vsota hitro pade na manj kot deset milijonov dolarjev.