Severino prijavili centru za socialno delo

Severina in njen ljubimec Igor sta očitno limonada tega poletja. Severina je tokrat poskrbela, da je pred hišo njenega spremljevalca za rojstni dan stal premični reklamni pano z napisom »Ljubezen moja, ljubim te. AS in SS«, kar pomeni Aleksandar in Severina.

In prav Aleksandar, triinpolletni sin Severine in njenega nekdanjega, Milana Popovića, je ta teden v središču pozornosti. Njegov oče je namreč medijem poslal ogorčeno pismo, da je Aleksandar »glavni junak balkanskega Big Brotherja, katerega režiser je njegova mama«. Kar je res: Severina brez zadržkov tako kot milijoni drugih staršev objavlja fotografije svojega sina. Njegov oče je prepričan, da sinove slike ne bi smele biti dostopne javnosti, in je Severino prijavil centru za socialno delo, poleg tega pa pozval tudi hrvaškega premierja Zorana Milanovića, naj stori vse, da bi zaščitil otroka. A dokler ne bo dosežen globalni konsenz o objavljanju fotografij otrok na družabnih omrežjih, bo vsaka Severinina fotografija sina, objavljena na instagramu, javna, objavljiva v vsakem mediju. Severina pa ni edina, ki instagram izkorišča za svojo promocijo. Ta teden je bil recimo zelo razširjen selfi 2Cellos z Georgeem W. Bushem. Ta je na gala prireditvi fundacije Starkey Hearing Foundation v Minnesoti menda sam vzel v roke mobilni telefon enega od pop violončelistov Stjepana Hauserja in rekel: »Naj jaz naredim selfi!« Na sliki je videti res trapasto, vprašanje pa je tudi, ali je ta selfi promocija za 2Cellos ali Busha.

Đoković, največji frajer na Jadranu

Zdi se, kot da bi letos vsak, ki da kaj nase, moral objaviti selfi z Novakom Đokovićem. Najprej je to naredila hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je na svojem facebooku objavila fotografijo z Noletom, ki ga je srečala na finalu teniškega turnirja v Umagu. Tam se je namreč mimogrede ustavil s svojo milijone evrov vredno jahto Dijana (poimenovano po njegovi mami), ki je v resnici model yacht 88 sunseeker. Če je verjeti srbskim medijem, ima jahta na krovu masažni bazen in je boljša od jahte Rafaela Nadala. Na njej se je Đoković lani poročil, letos pa z mlado družino križari po Jadranu. O tej jahti bi lahko veliko povedala Zala Đurić Ribič, ki je počitnikovala na otoku Žut na Kornatih, tam kjer Nole. Ker sedaj vse šteje le, če je na facebooku, je objavila svojo fotografijo z Đokovićem in pripisom: »Nekaj najlepših dni počitnic sem preživela na Žutu. Hvala. In hvala, Novak, za zajtrk, čeprav jaz ne bi dala dveh banan v smoothie, ker si dal že kokosov sladkor. Ampak ja, potrebujemo proteine. Mirno morje, ljudje!«

Oče Branko je k objavi dodal komentar, češ, kdo pa je ta tip, mama Tanja pa: »Mišeka, po špehcu pa mišicah si pa nista prov daleč.« Hvala bogu za facebook, sicer bi bilo življenje plebsa res dolgočasno, saj ne bi vedeli, kaj si o telesu svoje hčerke misli Tanja Ribič.

Bogate in bučne jahtarske zabave

Ne glede na to, kdo ima ta trenutek največjo in najdražjo jahto na Jadranu, se vse lahko skrijejo pred zdaj že razvpitimi zabavami na jahtah Yacht Week, ki jih med jadranskimi otoki organizira neko švedsko podjetje. Že nekaj let vsako poletje vznemirjajo prebivalce otokov, še posebno Hvara. Koncept Yacht Weeka je preprost: dva ducata najetih jadrnic, petdeset premožnih mladih, ki so se pripravljeni sedem dni na morju neskončno zabavati bodisi na ladji, na gumenjakih na morju ali pa v izbranih barih na plažah. Na teden zabavljači porabijo okoli 10.000 evrov, večinoma za vodko in šampanjec. Vmes se malo kopajo, čisto malo spijo in nato ponovno veseljačijo. Prebivalci jadranskih otokov pa neuspešno pišejo peticije politikom, da pijana mladež vznemirja njih in druge turiste – ploveči cirkus gre bučno dalje.

Tako kot se zdi, da bo šla dalje karavana Top Guna. O snemanju nadaljevanja filma iz leta 1986 je spregovoril tudi glavni zvezdnik Tom Cruise. Dejal je, da bi ponovno igral pilota Mavericka, a le, če v filmu ne bi bilo posebnih učinkov, ampak bi vse zračne vragolije dejansko izvedli. Kot kaskaderja oziroma svojega dvojnika bi 53-letni zvezdnik, ki ima menda novo bodočo ženo, rad videl britanskega princa Harryja, ker ima ta »resnične izkušnje in znanje o letanju v boju«. Ni sicer rečeno, da si vsi gledalci na svetu ponovno želijo videti Toma Cruisa v pilotskem kombinezonu.

Vprašajte, kar želite, Stephena Hawkinga

Skoraj vsi uporabniki spletnega portala reddit so želeli kaj vprašati Stephena Hawkinga, ki je gostoval na njihovem portalu AMA ali vprašaj me, kar želiš.

Če sta Madonna in Barack Obama v isti akciji gostovala le en dan, bo najbolj znan teoretski fizik na svetu na vprašanja odgovarjal več kot teden dni. Še do jutri imate čas, da ga kaj vprašate. Recimo to, kaj si misli o brezpilotnih letalih. Nič dobrega. Hawking je eden od na tisoče uglednih Zemljanov, ki so podpisali peticijo proti uporabi brezpilotnih letal za morilske napade. V peticiji jih imenujejo »morilski roboti«, akcijo proti dronom pa je organiziral soustanovitelj Appla Steve Wozniak.

Orgazmična joga brez orgazma

Tiste Japonke, ki jih bolj kot družina zanima kariera, pa vseeno sanjajo o poroki, imajo novo idejo. Rešitev so solo poroke, novi japonski trend. Namesto tedna zabave na jadrnici jim specializirana agencija ponuja poroko brez ženina. V ceno je vključeno vse od obleke, zabave do medenih tednov na eksotični lokaciji. Manjka le ženin, sicer pa, kdo pa še trdi, da je za poroko potreben moški. Če pa si solo nevesta želi, ji priskrbijo tudi manekena za poročno fotografijo.

Če žensk ne zadovolji niti namišljena poroka, se lahko še vedno zatečejo v okrilje orgazmične joge, najnovejše modne muhe. Lahko se prakticira solo, v paru ali v skupini, menda pa utegne spremeniti življenje. S tehniko dihanja, dotikov in premikanja se prakticirajoči spolno vzburijo in naj bi padli v erotični trans. Seveda je to ameriška pogruntavščina, ena od vaj joge pa je, da partner ženski 15 minut stimulira klitoris. Kot trdijo, cilj joge ni orgazem, temveč popolna sproščenost in osvobajanje uma.