Hillary Clinton prodaja suknjiče in vezenine

Ameriška predsedniška kampanja je v polnem razmahu. Medije navdušujejo trumpizmi Donalda Trumpa, a med bizarnejše stvari kampanje sodi tudi trgovina s spominki Hillary Clinton.

Na njeni uradni strani lahko namreč kupite majico z narisanim suknjičem, prav takim, kot je zaščitni znak gospe Clinton pa tudi Angele Merkel. Majica, ki naj bi »prinesla nov veter v sproščene petke«, je na voljo v rdeči barvi in stane 30 dolarjev.

Poleg majice suknjiča, obveznih kavnih skodelic in obeskov za ključe so na voljo še majice za deklice z napisom »Da, lahko si, kar koli želiš«, bodiji za dojenčke, platnene torbe in popoln komplet opreme za poletne piknike, se pravi predpasniki, prtički in celo lopatka za hamburgerje z velikim H. Verjetno najbolj zabaven spominek je izvezena blazina v stilu starinskih vezenin, ki so nekoč visele v kuhinjah z napisom, da je mesto ženske za štedilnikom. Blazina Hillary Clinton ima napis: »Mesto ženske je v Beli hiši.« Posebna selekcija izdelkov je tudi v mavričnih LGBT-barvah.

Predsedniški kandidati morajo storiti res marsikaj, da pritegnejo pozornost. Ena od stvari, ki jih Hillary Clinton poleg prodajanja spominkov res obvlada, so selfiji. Minuli teden je bil ultimativen selfi Kim Kardashian in Hillary Clinton, ki ga je kraljica samopromocije – s tem mislimo Kim, ne Hillary – objavila na svoji oblegani instagram strani s pripisom, da je z »veseljem poslušala njen govor in cilje, ki jih ima za našo deželo«. Clintonova se na selfiju prešerno smeji – kako da ne, boljše promocije si res ne bi mogla želeti.

Duda Beckhamove hčere

Tisti, ki na medmrežju objavljajo fotografije svojih otrok, morajo biti pripravljeni tudi na kritike javnosti. To je minuli teden doživel David Beckham. Objavil je fotografijo sebe in štiriletne hčere Harper, ki ima v ustih še vedno dudo. Na naslednji fotografiji se z dudo igra tudi Beckham. Nemudoma se je začela razprava, ali ima štiriletni otrok še lahko dudo – ali ni to škodljivo za njen duševni razvoj in zobe. Na to je jezno dogovoril slavni nogometaš, češ da naj ne bo ljudem mar, kako vzgaja svoje otroke. »Zakaj ljudje mislijo, da imajo pravico kritizirati starše, ne da bi poznali kontekst dogodka? Vsi, ki imajo otroke, vedo, da starši naredijo vse, da bi potolažili svojega otroka, kadar je bolan ali ima vročino. In največkrat to naredijo z dudo. Pravzaprav sploh nimate pravice, da me kritizirate kot očeta,« se je razhudil na svojem instagramu. Beckham ima štiri otroke in gotovo ve, kako se jih vzgaja. Eden od sinov je denimo moral ob koncu tedna delati kot pomivalec posode, da bi razumel, kako privilegiran je, ker se je rodil z zlato žlico.

Podobna zgodba se je skoraj sočasno zgodila tudi na Hrvaškem. Priljubljena igralka Doris Pinčić Rogoznica je v svoji kolumni napisala, da je prvič po riti udarila svojega leto in pol starega sina. Nemudoma se je utrgal plaz in ljudje so pozivali, da morajo igralko prijaviti zaradi zlorabe otroka. Na koncu so ustanovili facebook stran v podporo igralki, češ da ni storila nič narobe.

Amal Clooney kot Donald Trump

Ko se je Donald Trump odločil za predsedniško kandidaturo in je izustil neprimerne izjave o Mehičanih, so ga odpustili kot voditelja resničnostnega šova Vajenec, kjer je igral velikega šefa. Na NBC zdaj mrzlično iščejo novega voditelja za šov, v katerem bi nastopale znane osebnosti.

V zadnjih dneh se je kot voditeljica omenjala Amal Clooney, odvetnica, ki se posveča človekovim pravicam, bolj znana kot žena Georgea Clooneya. Vodilni pri televizijski hiši naj bi želeli močno žensko, ki se znajde tako v poslu kot na rdeči preprogi. Amal Clooney je njihova prva izbira, rezervi pa sta šefinja Facebooka Sheryl Sandberg in igralka Jessica Alba, ki ima svoj imperij izdelkov za gospodinjstvo.

Clooneyjeva še ni rekla ne da ne ne. Par trenutno počitnikuje v Italiji, kjer sta v vili ob jezeru Como gostila družino igralca Eda Nortona in Julio Roberts, nato pa se v fiatu 500 iz leta 1960 odpravila v Toskano na sveže testenine in chianti. Mimogrede sta kupila hišo v Angliji, kamor naj bi se za stalno preselila, Amal Clooney pa je tik pred počitnicami prevzela tudi obrambo treh novinarjev Al Džazire, ki so v Egiptu obtoženi sodelovanja s teroristi.

Katarina Čas trdi, da ni balkanska lepotica

Katarina Čas je med nedavnim bivanjem v Beogradu v intervjuju za časopis Kurir dejala, da v Hollywoodu ni uspela zato, ker bi bila balkanska lepotica, temveč je bila to kombinacija sreče in talenta. »Lepih modrookih plavolask je v Hollywoodu preveč, tako da nisem prepričana, da me angažirajo zaradi videza,« je dejala. Na vprašanje, kdo je boljši filmski ljubimec, Leonardo DiCaprio ali Al Pacino, je odgovorila, da je DiCaprio ležeren in se rad šali, da pa je hvaležna za vsako minuto, ki jo je lahko preživela v družbi z Alom Pacinom.

Katarina Čas bo konec leta v Beogradu snemala film z režiserjem Darkom Nikoličem in igralcem Sergejem Trifunovićem. Menda se že veseli ponovnega dela v Beogradu, čeprav si je med snemanjem zadnjega srbskega projekta aprila letos zlomila nogo.

Najslavnejši bar tedna

Čeprav je poletje čas za divje zabave na Ibizi in v Zrčah, je najbolj razvpiti bar tega tedna na plaži v Parizu. Tako kot vsako poletje zadnjih štirinajst let so tudi letos na bregu Siene uredili plažo, ki je priljubljena tako med domačini kot turisti. Barčki, ležalniki in DJ-zabave obiskovalce prepričajo, da so nekje drugje, ne pa v razbeljeni francoski prestolnici.

Toda ena od letošnjih zabav bi se lahko spremenila v politično zgodbo. Letos je namreč partner pri pripravi plaže Tel Aviv in en dan naj bi bila plaža spremenjena v telavivsko plažo z izraelsko zabavo Tel Aviv Sur Siene. Kar pomeni, da bi prodajali falafel in glasbo bi vrtel izraelski didžej. Namera pa je med Parižani vnele hudo debato, ali bi se dogodka udeležili ali ga bojkotirali zaradi izraelske okupacije palestinskih ozemelj in eno leto po napadu na Gazo, v katerem so bili ubiti nedolžni civilisti. S peticijo, ki jo je na twitterju podprlo 22.000 ljudi, so celo zahtevali, naj dogodek odpovejo.

Organizatorji so se odločili, da dogodek kljub vsemu bo, a so na pomoč poklicali okrepljene varnostne enote policije. Tako je bilo ozračje res kot v Tel Avivu: zabava z veliko varnostniki.