Da smo varčni pri porabi vode, pa ne pomeni nujno tudi, da se moramo odpovedati udobju in sprostitvi, le premišljeno je treba uporabljati vodo. Geberitovi elementi v vaši kopalnici so ena od elegantnih rešitev za varčno rabo vode, saj obenem poskrbijo za čudovit videz kopalnice, vaše udobje in okolje.

Premišljen ekološki dizajn

Geberit s svojim premišljenim ekološkim dizajnom stalno postavlja nove standarde, njegovi izjemni izdelki pa združujejo zanesljivost, dizajn in trajnostno načelo. Podjetje stremi k manjši porabi vode in energije in manjšemu poseganju v okolje tako s trajnostnimi proizvodnimi postopki kot celotno uporabno dobo izdelkov. Geberit je pred kratkim proizvodnjo v Sloveniji preselil v novo tovarno v Rušah, ki je tehnološko presežna in okolju prijazna, s čimer sledi svoji viziji podjetja, zavezanega k skrbi za okolje.

Okolju prijazna proizvodnja

V Geberitovi proizvodnji si prizadevajo za razvoj okolju prijaznih izdelkov, ki imajo dolgo življenjsko dobo in so iz okolju prijaznih materialov, od začetka proizvodnje pa do izrabe, saj so vsi primerni za reciklažo. Sestavni deli izdelkov tako ne škodujejo našemu zdravju niti okolju. S šolanjem zaposlenih in posredovanjem svojega mišljenja poslovnim partnerjem in strankam pa ideje uspešno širijo tudi v svet in skrbijo za trajnostni razvoj na področju okoljevarstva. Izjemni proizvodi združujejo zanesljivost, dizajn in trajnostno načelo. Z varčnim dvokoličinskim splakovanjem, tudi samo s tremi litri vode, in elektronskimi senzoričnimi splakovalniki ter armaturami za umivalnike je Geberitu uspelo opazno zmanjšati količino porabljene vode.

Marsikaj lahko storimo sami

Tudi sami lahko z nekaj premisleka o svojih navadah in kančkom skrbnosti pomembno vplivamo na manjšo porabo vode v gospodinjstvu. Prepogosto namreč pozabljamo, da lahko veliko naredimo z majhnimi koraki, kot so zapiranje pipe med umivanjem zob ali nanašanjem šampona na lase pod prho, pomivanje posode z varčnim programom na pomivalnem stroju namesto ročnega pomivanja, pri katerem porabimo več vode, še posebno, če pustimo, da ta ves čas teče. In ne nazadnje izberimo tipko za manjšo količino vode za splakovanje straniščne školjke čim večkrat.

Nalepka, ki razkriva učinkovitost porabe vode

Tako v javni kot v zasebni uporabi lahko z uporabo moderne sanitarne tehnike privarčujemo veliko vode. Težko pa je oceniti ekonomičnost izdelka samo na prvi pogled, zato se lahko ravnate po nalepki Well, s katero proizvajalci označujejo vse več izdelkov. Klasifikacijski sistem WELL (kar je kratica za Water Efficiency Label) temelji na podobnem sistemu, kot je že uveljavljeni sistem za identifikacijo energetske učinkovitosti motornih vozil in električnih aparatov.

Najvišje ocene Geberitovih izdelkov

Klasifikacijski sistem so razvili evropska krovna organizacija za proizvodnjo sanitarnih ventilov in mnogo znanih proizvajalcev, vključno z Geberitom, da uporabnikom lahko ponudijo točne informacije o učinkovitosti izdelka pri varčevanju z vodo. Poleg osrednje kategorije varčnosti z vodo se ocenjujejo še higiena, število programov za splakovanje (pri izdelkih za splakovanje školjk in pisoarjev) ali omejitev temperature in senzorsko vodenje (pri kopalniških armaturah). Geberit namerava po sistemu WELL ovrednotiti vse izdelke, ki jih prodaja na evropskih trgih. Tisti Geberitovi izdelki, ki so že ovrednoteni, pa dosegajo najvišje ocene.