Barcelona se je maščevala, ko je v Katalonijo vzela Samuela Eto'oja. Kamerunec je bil jezen, ker so ga pri Madridu posojali naokoli, zato je takoj sprejel ponudbo Barcelone. Ker sta bila oba posla boleča, sta tedanja predsednika Reala (Florentino Perez) in Barcelone (Joan Laporta) sklenila pakt o nenapadanju, čemur se je pozneje priključil še Atletico Madrid. Se pravi – prestop med temi tremi klubi je možen zgolj v primeru, da se strinjata obe vpleteni strani. Sovražni prevzem igralca s plačilom odškodnine ni možen. Najbolj izpostavljen primer je Sergio Agüero, ki ni mogel iz Atletica v Real, čeprav so bili pri kraljevem klubu pripravljeni plačati klavzulo, toda pri Atleticu so jasno izpostavili, da nočejo milijonov mestnega rivala, zato so Argentinca raje prodali v Manchester City.

Toda ravno letos se v zakulisju pojavlja nogometaš, ki bi lahko poskrbel, da pri Realu prekršijo džentelmenski dogovor. To je Jan Oblak, ki je že dve leti v beležki kraljevega kluba. V zgodbo je vpletenih več ljudi, vse ključe pa ima v žepu agent Jorge Mendes.

Osrednji lik je sicer David De Gea (njegov agent je Mendes), ki ga Real želi iz Manchester Uniteda, a letos noče plačati nore vsote (40 milijonov evrov), ker De Gei prihodnje poletje poteče pogodba. United je že načel pogovore z Oblakom (njegov agent je Miha Mlakar, ki sodeluje z Mendesom), ki naj bi pri Unitedu zamenjal De Geo. Toda v kolikor bo španski vratar ostal na Otoku, naj bi pri Realu želeli Oblaka.

Da pri Atleticu ne bi bili preveč jezni, pa lahko uredi ravno Mendes, ki ima največ igralcev pri Atleticu, Realu, Unitedu, Chelseaju in Valencii. Torej ima odprta vrata v vse tri klube, ki se pregovarjajo o De Gei in Oblaku, zato ni vrag, da tako vpliven agent ne bi uredil stvari tako, kot bi bilo najbolje za njegovo denarnico.