Umetniški vtis bo hitro pozabljen, rezultat ne. Da Maribor v Kazahstan odhaja s prednostjo in brez prejetega zadetka, je najbolj zaslužen Marko Šuler. Nekdanji reprezentančni branilec je v četrti minuti zabil edini gol proti Astani, nato je bil ves čas poveljnik zadnje linije Maribora, ki je izpolnila ključno nalogo – ne prejeti zadetka na domači tekmi. S tem rezultatom je slovenski prvak v lepi prednosti, saj bo vsak doseženi gol v gosteh pri Astani štel dvojno. Mariborčani kljub temu opozarjajo, da dela še niso opravili do konca.

Kljub temu je moral na očitke, da igra ni bila prepričljiva, odgovarjati trener Maribora Ante Šimundža. »Cilj je bila zmaga brez prejetega gola, kar smo tudi izpolnili,« je dejal. »Vedeli smo, da je Astana nevaren tekmec, zato se nismo hoteli preveč odpreti in igrati v visokem ritmu. To bi namreč bolj ustrezalo Astani, ki ima v nogah več tekem kot mi,« je ocenil prvi mož stroke pri štajerskemu klubu. »Napake v Evropi se hitro kaznujejo. Ker smo hitro zadeli, smo vedeli, da ne moremo kar jurišati po nov zadetek. Vsako takšno brezglavo napadanje se v Evropi hitro kaznuje. Žal pa mi je zgrešenih priložnosti Tavaresa in Boharja.«

Kadar ne prejme zadetka, je vedno med junaki tudi vratar. Jasmin Handanović je bil vidno zadovoljen, da Maribor na povratni dvoboj odhaja s prazno mrežo. »To je bil naš osnovni cilj. Večino tekme smo delovali zbrano in mirno. Padec smo imeli le v zaključku prvega polčasa in v začetku drugega. Sreča, da nismo bili kaznovani,« je govoril v umirjenem tonu. »Gostje imajo v nogah že dvajset tekem, naša edina prava tekma pa je bil superpokal proti Kopru. Izvlekli smo super rezultat, nedvomno boljši, kot je bila naša predstava,« je priznal Handanović. »Vemo kaj nas čaka v Kazahstanu, kjer bo gorelo. Videlo se je, da smo v glavah pripravljeni na evropsko preizkušnjo. Zadovoljen bi bil z zmago s 3:0, toda težko je pričakovati, da bi zmagali s tako veliko razliko.« Ena od značilnosti gostovanje pri Astani bo, da bo tekma na umetni travi. »Pripraviti se moramo psihično na dolgo pot. Imamo dan več, da preizkusimo umetno travo. Na njej sem do zdaj le treniral, igral še nikoli. Tudi zalili jo bodo, da bo še hitrejša,« je rekel vratar Maribora.

Gostovanje v Mariboru je bilo posebno za Branka Ilića. Po tekmi je imel namreč nekaj minut časa, da je pred stadionom pozdravil prijatelje, preden je se je odpravil na dolgo pot v Kazahstan. Tudi z nekaterimi mariborskimi nogometaši se je zapletel v pogovor, na primer z reprezentančnim soigralcem Daliborjem Filipovićem, ki je ljubljanskega someščana močno stisnil okoli trupa in ga objel. Po tekmi je Ilić dejal: »Prehitro smo dobili gol. Vedeli smo, da je Maribor favorit, vendar lahko bi dosegli več. Razočarani smo, saj smo imeli veliko priložnosti.« Na nov klub se šele privaja, toda izpostavil je, da so pogoji pri Astani vrhunski. »To lahko videti tudi sami. Vse imamo urejeno. Gre za velik klub,« je rekel reprezentančni branilec. »Z novimi soigralci se spoznavam, saj sem prišel šele pred kratkim,« je še pristavil.