Laibachovi »inženirji človeških duš« se bodo odpravili na desetdnevno turnejo v skrivnostno in zaprto državo, znano po svojih vojaških paradah, množični gimnastiki in velikih vodjih kot tudi po vztrajni in kljubovalni odpornosti proti zahodni popularni kulturi. »Turneja ob dnevu svobode« bo sovpadla s proslavljanjem 70. obletnice osvoboditve Korejskega polotoka izpod japonske kolonizacije in poznejše delitve v dve sovražni državi, ki sta med seboj v stalnem konfliktu. O obisku bodo posneli tudi dokumentarni film, ki naj bi doživel premiero leta 2016.

Severno Korejo so leta 2008 obiskali že Newyorški filharmoniki večkrat pa tudi športnik Dennis Rodman, ki je svoj obisk poimenoval »košarka diplomacija«.

Sicer pa bo originalna postava Laibacha iz 80. let v soboto ob 22. uri pred Moderno galerijo, v kateri je pregledna razstava o NSK, izvedla zvočni performans z naslovom Glasbeni nokturno, člani skupine pa bodo imeli javno vodstvo po razstavi 3. julija. Dan kasneje, 4. julija, bo skupina tradicionalno praznovala 35. obletnico v svojem rojstnem mestu Trbovlje, s posebnim koncertnim programom v Delavskem domu. Skupina bo predvidoma izpeljala dva koncerta, ki bosta predstavila tudi del programa, ki ga bo Laibach odigral v Severni Koreji. Koncertoma bo sledil partijski plenum s pogostitvijo in družabnim programom na bližnjem Kumu. kul