Vpadljive ploščice ali vzorec na eni površini

Izberite manjše vpadljive ploščice, kot je na primer mozaik, in ustvarite poudarjeno površino nad umivalnikom ali na drugem manjšem območju, ne razporedite pa jih naokoli po prostoru. Kombinirajte jih z večjimi ploščicami, da se izognite beganju pogleda. Omejite vzorčaste ploščice na eno površino – na tla ali na steno, ki jo želite poudariti. Za uspešno kombiniranje ploščic pa je najpomembnejše ustvariti ravnotežje med majhnimi in velikimi ploščicami, na primer majhen mozaik na stenah in nad kadjo s srednje velikimi ploščicami nad umivalnikom ter velikimi podolgovatimi ploščicami na tleh. Monokromatska barvna paleta pomaga ustvariti harmonično celoto.

Pravi opečni zid ali ploščice, ki ga oponašajo

Svetle ploščice od tal do stropa, ki oponašajo opečni zid (takšen dizajn je še posebno v trendu), naredijo močan vtis, še posebno, če imajo temnejše fuge. Če pa želite ublažiti stroge linije in ustvariti skladen dizajn, jih kombinirajte z naravnim kamnom na tleh. V kopalnico lahko vgradite tudi pravi opečni zid, vendar naj v tem primeru ploščice ne bodo sijajne, stene, ki niso obložene s ploščicami, pa naj bodo v nevtralni barvi. Namesto enako velikih vzorčastih in enobarvnih se lahko odločite za kombinacijo sijajnih in mat ploščic. Le-ta najlepše deluje samo v eni barvi ali podobnih barvnih odtenkih.

Skladen videz z enako obliko in omejeno barvno paleto

Za preprosto kombinacijo, ki deluje v vsaki kopalnici, lahko uporabite dve vrsti ploščic, na primer majhne na tleh in v opečnem vzorcu na steni, vendar v istem tonu. Če želite nevtralen videz, naj bodo fuge v enaki barvi, sicer pa se odločite za temnejšo barvo in ustvarite kontrast. Tudi ko izberete ploščice različnih velikosti in barv, boste ustvarili skladen videz z enako obliko le-teh. V kopalnici z več različnimi površinami, na primer zidom med prho in umivalnikom ali straniščno školjko, pa »tekmovanje« med vzorci zmanjšajte s strogo omejeno barvno paleto.

Vir: www.houzz.com