Vendar mnogi niti ne vedo, kako velika izbira ploščic pravzaprav obstaja. Poznamo klasične keramične ploščice najrazličnejših barv in vzorcev; obstajajo pa tudi takšne, ki so steklene ali celo kovinske, z nekaterimi pa lahko sestavimo svoj lasten mozaik. Z njimi lahko svoj dom opremimo na tisoče unikatnih načinov.

Povsem praktična umetnina

beautiful_living_room_with_red_color_sofas_interior_decors12.jpg

Ploščice so pravzaprav dekoracija domovanja, saj pomembno vplivajo na sam videz, ki ga daje soba; obenem pa imajo posebno moč, da prostore spremenijo v večje in svetlejše (z izjemo izredno temnih ploščic z majhnimi detajli, ki so primerne le v večjih stanovanjih). Ploščice sicer delimo na klasične in moderne modele; na voljo pa so v najrazličnejših barvah in vzorcih.

Keramične ploščice so elegantne in praktične ter zato izredno primerne za opremo pralnic, vhodov, kuhinj, dnevnih prostorov in kopalnic. Odlično se obnesejo na stenah in na tleh, saj jih je zelo enostavno čistiti, pa tudi sicer se umazanija malo pozna. Nekateri jih zato uporabijo celo za tla domače telovadnice. 

Mozaik ali 3D slika

mosaic_bathroom_tiles_by_glass_decor_2_470x426.jpg

Nedavno so se na tržišču pojavile tudi tako imenovane steklene ploščice. Z njimi lahko sestavljamo zanimive mozaike, nekatere med njimi pa lahko na steni prikažejo celo pravo sliko. Tako na en mah poskrbite za praktično opremo stanovanja in umetniško dekoracijo. Nekatera podjetja v tujini nudijo celo vzorce, ki jih razvijejo posebno za vas. Posebno dobro se menda prodajajo motivi narave; slike pa so še bolj impresivne, če imajo 3D učinek.

Uživajte v divjih barvah in vzorcih

decormarmi_three_dimensional_tiles_graffiti_6.jpg

Če uživate v živih barvah in razigranih vzorcih, pa bodo po vašem okusu ploščice v španskem stilu. Te se podajo tako v kuhinjo kot tudi v kopalnico, njihov neverjeten učinek pa lahko preizkusite tudi v hodniku ali na stopnišču. Če takšnih ploščic ne morete najti, pa se odločite za svetlo oranžne, vijolične, rožnate, modre ali zelene, saj prav tako ustvarijo izredno dinamičen interjer. Če pa si želite bolj pomirjujoče okolje, so za vas prava izbira pastelne barve, in sicer v svetlo modrem, zelenem ali sivkinem odtenku.

Vedno osvetljena kopalnica

steuler_fliesen_led_tiles_glass_border.jpg

Zadnja nenavadna inovacija pa so tudi ploščice z vgrajeno LED svetlobo. To je rešitev, ki je tako praktična in ekološka kot tudi privlačna. Njihov videz je v kopalnici pravzaprav nenavadno šarmanten; ker pa porabijo tako malo energije, se niti ne ugasnejo zelo hitro. 

Več idej opremljanja prostorov s ploščicami si oglejte tudi v fotogaleriji.