Drugačen kot rezanja

Včasih je vse, kar je potrebno, da kabina za prhanje dobi dramatičen videz, drugačen kot rezanja ploščic. Obvezno izberite fuge v drugi barvni niansi, da poudarite neobičajno obliko ploščic in imitacijo videza naravnega kamna.

Navpična proga

Namesto običajne vodoravne obrobe razmislite o navpični, ki poudari višino kabine za prhanje in vnese na steno nekaj »drame«. Posebno učinkovita je, če izberete moderno »chevron« progo, ki oblikuje vzorec v obliki puščice – ta pritegne pogled navzgor in ustvari občutek dinamičnosti in energije. Obe vrsti ploščic sta nevtralne barve, zato je videz zanimiv, vendar ne napadalen.

Kombinacija vodoravnih in navpičnih črt

Za slojevit videz lahko kombinirate vodoravne in navpične linije. Če navpično črto uokvirite s kovinskim trakom, postane popolna podlaga za pršno kabino z enakim zaključnim slojem. Četudi uporabimo tri vrste ploščic, se tiste na tleh ponovijo tudi na steni, zato takšna razporeditev poleg raznovrstnosti daje tudi končni vtis harmonije ter prefinjenega in pazljivo osmišljenega sloga.

Živopisne črte

Tanke linije, razporejene v koncentričnem vzorcu, dajejo kabini za prhanje občutek energičnosti. Tudi z najcenejšimi ploščicami lahko tako dosežete ekskluziven in poudarjen videz. Če boste delo opravili kot »sam svoj mojster«, polaganje dobro načrtujte, če pa mislite, da vam ne bo uspelo, pa ga raje prepustite profesionalcu.

Več je … več

S ploščicami v istem vzorcu po vsej kopalnici, od tal do stropa, boste dosegli zares impresiven videz. Majhne površine, obložene z drugo vrsto ploščic, kot so tla kabine za prhanje, so dovolj, da razbijejo enoten videz. Enak učinek dosežete z oknom ali nišo, prekrito z enostavnejšimi ploščicami.

Razigrani šesterokotniki

Odličen izbor, če ne želite prekriti vseh sten, so vsekakor šesterokotne ploščice, ki so še posebno modne, poleg tega pa dajejo poudarjen videz. Pustite zgornjo linijo nedokončano, kar vas bo spominjalo na pomirjujoče valovanje vode.

Lepota v detajlih

Če si ne želite velikega vlaganja, ne skrbite – lepoto pogosto najdemo v enostavnosti. Z nekaj diskretnimi detajli lahko bela kopalnica oživi in pridobi brezčasni šarm. Kopalniške armature in prha v bronasti barvi ter diskretne mozaične ploščice pa dajejo vtis subtilnega glamurja.

Vir: www.kucastil.rs