Verjetno že občutite, da se prvenstvo približuje, kajne?

Seveda. Zdaj je turnir res že zelo blizu, kar se opazi tudi v reprezentanci, saj se ukvarjamo z zadnjimi podrobnostmi. Priprave so bile uspešne, delali smo postopoma in sledili načrtu. Najprej smo energijo usmerili v nabiranje kondicije, v zadnjih dneh pa smo se na treningih posvečali predvsem igri in taktični pripravi.

Slovenija je dosedanjih pet pripravljalnih tekem odigrala proti slabšim tekmecem. Ali sploh lahko ocenimo, kako močna je Slovenija štiri dni pred začetkom prvenstva?

Glavni cilj smo uresničili, tako da smo poskušali na omenjene tekme prenesti čim več prvin s treningov. To je bilo za nas najbolj pomembno, saj vemo, da nasprotniki pričakovano niso bili na isti ravni. Skušali smo odigrati na način, ki nam bo ustrezal tudi v Ostravi. Vse tekme smo zmagali, a že danes nas čaka bolj zahteven tekmec. Tekma proti Nemčiji bo pravi pokazatelj naše moči pred začetkom prvenstva, čeprav bo v Berlinu šlo le za pripravljalno tekmo.

Z Robertom Saboličem in Žigo Jegličem ste se že ujeli?

Treniramo dobro. Zavedamo se, da se bo od našega napada veliko pričakovalo, a pomembna bo vsa ekipa. Vsak igralec v moštvu ima svojo nalogo. Vsi bomo poskušali izpolniti pričakovanja, najpomembnejši pa je seveda ekipni uspeh.

Koliko moštvu pomenita Anže Kopitar in Jan Muršak?

Ogromno. Ne bomo odkrili tople vode, če povemo, da sta oba zelo pomembna. Zadovoljni smo, da sta člana reprezentance, obenem pa nam je žal, da zaradi poškodbe manjka David Rodman, eden ključnih hokejistov.

Vseeno bo Slovenija na tem prvenstvu zelo konkurenčna v napadu.

Res je. Imamo štiri kakovostne napade, a vsak bo imel svojo nalogo. Napad s Kopitarjem, Muršakom in Urbasom je odličen. Lahko pričakujemo, da bodo tako tudi igrali in čarali na ledu.

Se lahko ponovi zgodba iz Sočija?

Biti moramo realni, a se hkrati tudi zavedati, da je vse mogoče. Odločale bodo malenkosti. Vsaka tekma bo zahtevna, nikdar ne bomo smeli prehitevati toka dogodkov. Vse misli je treba najprej usmeriti v Belorusijo, našega prvega nasprotnika na prizorišču tekmovanja.

Kaj že veste o Belorusiji in Rusiji, proti katerima boste konec tedna najprej igrali?

O podrobnostih še nismo govorili, bomo pa v naslednjih dneh zagotovo pogledali posnetke igre obeh reprezentanc. Selektor nam bo povedal, kje imamo rezerve, vemo pa, kakšen slog hokeja gojijo beloruski in ruski hokejisti. So dobri drsalci in tehnično dobro podkovani, a tudi mi se zavedamo svoje kakovosti.

Kakšen je vaš položaj v klubu? Boste ostali v Bratislavi?

Nič novega vam ne morem povedati, je pa res, da se v tem trenutku ne obremenjujem s tem vprašanjem. Vse misli so osredotočene na nastop na Češkem.

Toda hokejisti ste bolj mirni, če imate med prvenstvom pogodbo za prihodnjo sezono že v žepu.

Vse je odvisno od Slovana. Če bo klub igral v KHL, je veliko možnosti, da bom še naprej branil njegove barve. Če to ne bo tako, bom prosti igralec in se bom lahko začel pogovarjati s kakšnim drugim klubom. To je v tem trenutku še nemogoče, a si za zdaj s tem preveč ne belim glave.