Štiriindvajsetletni Rola, 92. igralec na svetovni jakostni teniški lestvici ATP, je prvi niz v dvoboju proti tri leta starejšemu in 62 mest višje postavljenemu igralcu izgubil s 4:6. V drugem nizu pa je po srditem dvoboju presenetil 30. igralca sveta ter po podaljšani igri niz dobil s 7:6 (3). Mayer je v drugem nizu izgubil kar devet priložnosti za odvzem začetnega udarca. Ptujčan je v odločilnem tretjem nizu prevzel pobudo ter slavil, potem ko je Argentinec po dveh urah in dvajsetih minutah obračuna dvoboj s Slovencem predal.

Rola, ki je edini Slovenec uvrščen v najboljšo stoterico na lestvici ATP, se bo za mesto v četrtfinalu pomeril z dve leti starejšim domačinom in štiri mesta višje postavljenim igralcem Joaom Souzo. Gre za Roli dobro znanega tekmeca. Rola je doslej dobil vse tri medsebojne obračune z Brazilcem na turnirjih serije challenger, medtem ko se bosta na turnirjih najvišjega kakovostnega ranga srečala prvič.

Na turnirju v Riu je prvi nosilec Rafael Nadal, ki se je v zadnjih v družbi rojaka Davida Ferrerja udeležil tudi znamenitega karnevala.