Slovenska izbrana vrsta je vpisala prvi par točk na letošnjem sklepnem turnirju v Dohi. Njeno zmago si je ogledal tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki se na povabilo katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Kalifa mudi na tridnevnem delovnem obisku v Katarju, danes pa se je udeležil tudi odprtja projekta Slovensko središče - I feel Slovenia, ki ga Rokometna zveza Slovenije organizira v sodelovanju s slovenskimi ministrstvom za zunanje zadeve, Gospodarsko zbornico Slovenije, agencijo Spirit in vladnim uradom za komuniciranje.

Neuveljavljen tekmec Sloveniji v prvem polčasu povzročil kar nekaj glavobolov

Južnoameriški in v mednarodnem merilu ne preveč uveljavljen predstavnik iz Čila je na današnji tekmi v dvorani Al Sadd Sloveniji v prvem polčasu povzročil kar hude glavobole. Veliko bolj uveljavljenemu tekmecu ni bil zgolj enakovreden, v prvem polčasu ga je občasno celo zasenčil, v drugem polčasu pa se je vendarle "zlomil" po veliko bolj bojeviti in disciplinirani slovenski predstavi.

Člani uvodne postave - v vratih Gorazd Škof, na krilnih položajih Luka Žvižej in Dragan Gajić, na mestu krožnega Matej Gaber, na zunanjih položajih Jure Dolenec, Uroš Zorman in Sebastian Skube, slednjega je v obrambi menjal Miladin Kozlina - so sprva imeli nekaj preglavic s Čilenci, v 13. minuti so celo zaostali s 7:9, potem ko so naredili kopico osnovnošolskih napak. Do konca prvega polčasa so se kar mučili, šele v 24. minuti so znova povedli z 12:11, na velik odmor pa odšli s prednostjo dveh golov (16:14).

Slovenci v drugem polčasu stopili na plin

Izbranci Borisa Denića so v drugem polčasu močno povečali frekvenco svojih obratov, predvsem v uvodnih desetih minutah, ko niso prejeli nobenega zadetka, s hitro in enostavno igro v napadu ter granitno obrambo pa v 39. minuti povišali vodstvo na 24:14. Denić pa je v nadaljevanju lahko nekoliko spočil svoje glavne adute pred veliko pomembnejšim obračunom z Belorusijo.

Že jutri proti Belorusiji

Na današnji tekmi je bil v slovenski izbrani vrsti najbolj učinkovit Dragan Gajić z devetimi, David Špiler in Jure Dolenec sta dosegla po pet golov.

Našo elitno izbrano vrsto po obračunu s Čilom že dan pozneje čaka veliko bolj zahtevna naloga, saj bo na nasprotni strani igrišča stala veliko bolj spodobna Belorusija, na čelu z enim najbolj vznemirljivih rokometašev v zadnjem desetletju, nekdanjim slovenskim reprezentantom in članom celjske ekipe Sergejem Rutenko. Tekma se bo v osrednji dvorani Lusail pričela ob 15. uri.

Slovenija – Čile 36:23 (16:14)